Έτοιμα να υποδεχτούν ξανά το κοινό τους τα μουσεία

Μετά από τρεις μήνες που παρέμειναν κλειστά, τα μουσεία είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχτούν από αύριο Δευτέρα, 15 Ιουνίου, το κοινό τους. Νωρίτερα από τα μουσεία άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Οι επισκέπτες των Μουσείων, για τη προστασία τους, πρέπει να ακολουθούν τους εξής κανόνες:

– Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

– Η λειτουργία εστιατορίων/café στους χώρους των Μουσείων λειτουργούν  σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους  εστίασης. Τραπέζια και καρέκλες απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση τους.

– Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των Μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.

-Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός, για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.

– Ως προς τα εισιτήρια: Προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου υφίσταται, ώστε να ελέγχεται, κατά το δυνατόν, η ροή των επισκεπτών. Ειδική πρόβλεψη θα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ατόμων άνω των 65, εγκύων κ.ά.

– Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.

Share