Πώς φτιάχνεται η σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Το καλό και νόστιμο πρωινό απαιτεί και γνήσια υλικά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα λοιπόν από το να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτική μαρμελάδα στο αγαπημένο φρούτο της άνοιξης που δεν είναι άλλο από τη φράουλα.

Υλικά (για περίπου 1 1/2 κιλό)

  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Στη συνέχεια τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν εντελώς.

Ρίχνουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε ελαφρώς τις φράουλες να μαλακώσουν λίγο και να ποτίσει κάπως η ζάχαρη με το ζουμί τους.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μεσαίο. Βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να δένει, ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα ή στο ψυγείο για 1 – 2 μήνες.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: kathimerini.gr

Share