Άρθρο του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στο “Αθμόνιον Βήμα” για το Δημοτικό Έργο του πρώτου 6μήνου 2024

Συμπληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της νέας αυτοδιοικητικής θητείας μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και το ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ φιλοξενεί 4 Δημάρχους προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό των έργων και των παρεμβάσεων που υλοποίησαν σε αυτό διάστημα. Οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεντέλης και Διονύσου συνοψίζουν τις προτεραιότητες που έθεσαν και παρουσιάζουν τις δράσεις στην οικονομική διαχείριση, την καθημερινότητα, τα τεχνικά έργα, τις χρηματοδοτήσεις, τις μελέτες και τις αλλαγές που δρομολόγησαν ενώ παραθέτουν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς και τις επιτυχίες που κατάφεραν σε αυτό το σύντομο αλλά ενδεικτικό πρώτο διάστημα της νέας πενταετίας.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Αυτούς τους πρώτους έξι μήνες του 2024, ουσιαστικά συνεχίσαμε το έργο της προηγούμενης θητείας μας σε πολλούς κρίσιμους τομείς. Έχουμε υποσχεθεί και αυτό κάνουμε πράξη πως η νέα πενταετής θητεία θα είναι η νέα περίοδος των μεγάλων έργων, κυρίως σε υποδομές αλλά και σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας προς τους πολίτες.

Τα έργα της Δημοτικής Αρχής των πρώτων έξι μηνών, αφορούν σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας και αποτυπώνονται σε ένα ευρύτατο πεδίο παρεμβάσεων.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης έγιναν έργα κατασκευών ή/και επεκτάσεων αγωγών όμβριων υδάτων στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Αναβρύτων, Φραγκοκκλησιάς, Ελ.Βενιζέλου, Αγ.Νικολάου, Βασ.Αλεξάνδρου, Άρεως, Θεμιστοκλέους, Π.Τσαλδάρη, Χ.Τρικούπη, Δ.Γούναρη, Ζαλόγγου, υποχρεωτική συντήρηση του έργου ανακατασκευής του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των οδών Τυμφρηστού και Παμίσου και εργασίες αποστράγγισης και μεταφοράς ομβρίων στην οδό Μεσογείων.

Προεξέχουσας σημασίας εξέλιξη για την πόλη αποτελεί η ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ‘’Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή’’ του ΕΣΠΑ 2021-2027.

 Έχει ξεκινήσει ήδη το μεγάλο έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τύπου LED που επεκτείνεται σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες του Αμαρουσίου και στοχεύει στην αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας.

Στον Αστικό Χώρο με Τεχνικά Έργα, όπως η αποκατάσταση και ανακαίνιση του εμβληματικού έργου πολιτισμού, της Βίλας Λουμίδη, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής της, οι διανοίξεις των οδών Λάρνακος, Μυκηνών, Ζαλόγγου, στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή σχεδίου πόλης στην Π.Ε. Σωρού και άλλες περιοχές του Δήμου» καθώς μέσω της υλοποίησής του προβλέπονται συνολικά 168 διανοίξεις, οι ανακατασκευές ή αναπλάσεις στις οδούς  Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, Πλαστήρα, Γαρδίκη, Σαλαμίνος, Αναβρύτων, 25ης Μαρτίου, Βασ.Όλγας, Ανδρούτσου, Δεληγιάννη, Αγίου Κωνσταντίνου, Μυκηνών, Γαλάτειας, Ευμενίδων και έπεται συνέχεια, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες για την καθολική ανάπλαση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών.

Share