Το ρέμα Σαπφούς στο επίκεντρο συνάντησης στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής

Η δρομολόγηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πολιτικός μηχανικός εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τα θέματα τεχνικών έργων, Ευρώπη Κοσμίδη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τα αντιπλημμυρικά έργα, Αθανάσιος Κατσιγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νικόλαος Πέππας, και η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωπος του μελετητή.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει άμεση τακτοποίηση των όποιων μελετητικών εκκρεμοτήτων και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, με πόρους της Περιφέρειας ή/και του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Επίσης επισημάνθηκε πως μέσα στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να επιλυθούν έργα που “λιμνάζουν” τους τελευταίους μήνες όπως είναι το θέμα του ρυμοτομικού και της επίλυσης δικτύων κοινής ωφέλειας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής είναι ύψιστης προτεραιότητας και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Ακολούθως τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής και θα ζητηθούν πιστοποιήσεις για τις σχετικές ενέργειες καθαρισμού που έχουν γίνει.

Πηγή: insider.gr