Το Μαρούσι βράβευσε 528 εισαχθέντες σε ΑΕΙ από δημόσια σχολεία του Αμαρουσίου

Για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Αμαρουσίου βράβευσε τους εισαχθέντες αποφοίτους των δημοσίων Λυκείων του Αμαρουσίου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας το 2019. Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία επιβραβεύει την προσπάθεια τόσο των ιδίων των μαθητών, όσο και των οικογενειών και καθηγητών τους για την κατάκτηση των στόχων τους.

Στην τελετή βράβευσης στο κατάμεστο αμφιθέατρο τoυ OTE Academy, απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος στους 528 επιτυχόντες μαθητές που εισήχθησαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Εξ αυτών, οι 61 αριστεύσαντες μαζί με τον τιμητικό έπαινο έλαβαν ως δώρα tablet ή ρολόι κινητό χειρός με hands free,ευγενική προσφορά αντίστοιχα των εταιρeιών «Μυτιληναίος» και «Samsung».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Είμαι και είμαστε όλοι υπερήφανοι για τις εξαιρετικές σας επιδόσεις, που αποτελούν εχέγγυο και ώθηση στη νέα πορεία που διανοίγεται μπροστά σας. Η υψηλή βαθμολογία που συγκεντρώσατε, δείχνει την ποιότητα τόσο του έμψυχου δυναμικού των σχολείων μας, όπως, επίσης, το αξιέπαινο και πολυσήμαντο έργο των καθηγητών σας. Οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στην ακαδημαϊκή μετέπειτα ζωή σας και η πρόοδός σας στους τομείς που θα ακολουθήσετε αποτελούν αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη επένδυση για την πόλη και για τη χώρα μας.

Το βάρος της ευθύνης όλων μας απέναντι στη γενιά σας, που αποτελεί την μαγιά για τη ζύμη του μέλλοντος του τόπου, μεγάλο. Για εσάς, τη νέα γενιά των αρίστων της πόλης μας, είμαστε χαρούμενοι και ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επίπονη προσπάθεια, τον αδιάκοπο και διαρκή αγώνα σας, τη δίψα για την απόκτηση γνώσης. Και είμαστε, προκαταβολικά, διπλά υπερήφανοι που έχουμε ανάμεσά μας νέους άξιους, φιλόδοξους αλλά υπεύθυνους, που είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθούν σε ικανούς, έντιμους, με αρχές και αξίες, ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ως Αυτοδιοίκηση, ως δημοτική αρχή, μέσα από αυτήν την εκδήλωση σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους νέους Μαρουσιώτες. Σε εσάς πρέπει να στηριχθούμε και να επενδύσουμε αξιοποιώντας τις δεξιότητές σας, μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το καλύτερο αύριο της πατρίδας. Για την εκπαίδευση και την μόρφωση των παιδιών μας δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα και τις επενδύσεις σε υλικοτεχνικές υποδομές από δημοτικούς πόρους, για την βελτίωση και καλυτέρευση σύγχρονων και επαρκώς εξοπλισμένων σχολείων, ανεξάρτητα από την υποχρέωση της πολιτείας.

Η εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίχως άλλο, είναι σημαντική. Εξίσου σημαντικό και σπουδαίο είναι, βεβαίως, να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας εξοπλισμένοι με εφόδια επιστημονικά και άλλα, τα οποία θα σας εξασφαλίσουν το επαγγελματικό μέλλον που προσδοκάτε.

Σας συγχαίρω για άλλη μια φορά, ευχόμενος σε όλες και όλους καλή ακαδημαϊκή πορεία και επιτυχή σταδιοδρομία».

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στον χαιρετισμό της συγχαίροντας τα παιδιά, αλλά και τους αφανείς ήρωες της προσπάθειας για την επιτυχία, τις οικογένειες και τους καθηγητές, μίλησε για τη σημασία που έχει στη ζωή μας η αριστεία και συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Το υπουργείο Παιδείας θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να καταστήσει αυτή την εμπειρία όσο πιο πλούσια, όσο πιο ώριμη, όσο πιο εποικοδομητική. Εργαζόμαστε για ένα νέο πλαίσιο που θα αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με Πανεπιστήμια πιο ελεύθερα, πιο αυτόνομα, με ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό περιβάλλον, όπως αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Τις θερμές ευχές τους για μία δημιουργική και γόνιμη φοίτηση στα ΑΕΙ της χώρας έδωσαν επίσης στους επιτυχόντες ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής, και ο εκπρόσωπός της «Samsung», Γιώργος Τσαούσης.

Τα δώρα και τους επαίνους στους νέους φοιτητές απένειμαν:

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η γενική γραμματέας του υπουργείου Α/βάθμιας, Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Αθανάσιος Φαλούκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Samsung», Teophilos Shin. Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Σπυρίδων Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Νικολαράκος, Κωνσταντίνος Ρώτας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής, η εντεταλμένη σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Ειρήνη Χαλιώτη, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, η αναπληρώτρια του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Φανή Λέκκα, η αναπληρώτρια Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Αναστασία Ανθή, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, και η δημοτική σύμβουλος Μάντη Ρώτα

Share