Το έργο για το ρέμα της Σαπφούς ανέλαβε το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει πλέον τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Αυτό αποφασίστηκε, στη δεύτερη διαδοχική συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιος Δέδες και οι υπηρεσίες του Υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αμαρουσίου και την ΕΥΔΑΠ.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε, καταρχήν, η άμεση έγκριση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας της υποβληθείσας μελέτης από το Δήμο Αμαρουσίου για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, την οποία σημειώνεται έχει  χρηματοδοτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου και έχει  καθυστερήσει μέχρι σήμερα η έγκρισή της.

Και κατά δεύτερον, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνουν την ευθύνη δημοπράτησης και κατασκευής του έργου. Η δημοπράτηση του έργου αποφασίστηκε επίσης να έχει πραγματοποιηθεί εντός του 2018.

Ο Δήμος Αμαρουσίου επικροτεί την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την επίσπευση εκτέλεσης του σπουδαίου αυτού έργου, που αφορά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου παρέκαμψε την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την ανεπάρκεια της Περιφέρειας, εξάντλησε όλα τα περιθώρια και πέτυχε μία εναλλακτική λύση σ’ ένα χρονίζον ζήτημα που ταλαιπωρεί για πολλές δεκαετίες τους κατοίκους.

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για την επικύρωση της διαδικασίας.

Share