H παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δέσποινας Γιαμβριά-Μπλαστροπούλου «Ζω… το Όναρ»

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου η  Δέσποινα Γιαμβριά-Μπλαστροπούλου παρουσίασε τα «όνειρά της», με εικόνα και ήχο, μέσω του  δεύτερου βιβλίου της με τίτλο «Ζω .. το Όναρ», την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ποίηση και φαντασία αποτελούν το «Ζω … το Όναρ»,  ένα βιβλίο ονειροπόλο με πολλές «μεταφορές» που στη «χώρα» του μυαλού η διανόηση προσφέρει στον αναγνώστη ηρεμία, γαλήνη, γοητεία.

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου απηύθυνε  η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού  & Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, η οποία αφού καλωσόρισε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση συνεχάρη τη συγγραφέα για το έργο της, αποδίδοντας τη δική της ερμηνεία στις σελίδες του βιβλίου και τονίζοντας πως το βιβλίο αναμοχλεύει τα όνειρα της συγγραφέως και προφανώς του κάθε αναγνώστη.

Η Μαρουσιώτισα συγγραφέας Δέσποινα Γιαμβριά-Μπλαστροπούλου αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, την Αντιδήμαρχο και όλους όσοι στήριξαν την εκδήλωση για το  βιβλίο, αναφέρθηκε  στο ταξίδι που έκανε μέσα από τις σελίδες του, στον προσωπικό της κόσμο, στις «μεταφορές» που ταξιδεύουν τον αναγνώστη, στους «Ψιθύρους» και τα «Όνειρα» αναρωτώμενη, προς το κοινό, εάν ποτέ αυτά τελειώνουν.

Σε μία πρώτη αποτίμηση του βιβλίου συνέβαλαν με τις ομιλίες τους η συγγραφέας-πρέσβης επί τιμή Φωτεινή Τομαή–Κωνσταντοπούλου, ο συγγραφέας –δικηγόρος Στέφανος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιβλίο και τη συγγραφέα μέσω προβολής βίντεο με τίτλο «Η τέχνης της Δέσποινας Γιαμβριά-Μπλαστροπούλου ή Το πέταγμα του Ερωδιού» καθώς και ο σύμβουλος διοίκησης –ιστορικός αναλυτής Μανώλης Μπότσης.

Σκηνική παρουσία αποτέλεσε η στιχομυθία αποσπασμάτων του βιβλίου, μεταξύ της συγγραφέως και του αξιωματικού πολεμικής αεροπορίας ε.α. & Ραδιοφωνικού Παραγωγού  Απόστολου Γκολφινόπουλου.

Την απαγγελία ποιημάτων του  βιβλίου είχε ο ταλαντούχος ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης ενώ υπεύθυνη της  μουσικής επένδυσης η τραγουδοποιός  – ερμηνεύτρια Άνθια Κωνσταντινίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής,

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Ιωαννίδης,

η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ  Κατερίνα Βουρλάκη,

η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα,

ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος

Share