Τέσσερις φυσικοί τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι

Οι μύγες είναι ενοχλητικές και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δύσκολα απομακρύνονται από το σπίτι. Υπάρχουν όμως τέσσερις φυσικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτές.

1.Μια σακούλα με νερό μπορεί να τις απομακρύνει

Χρησιμοποιήστε μια διαφανή πλαστική σακούλα και γεμίστε τη με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αν βάλετε πλαστική σακούλα στην μπαλκονόπορτά σας οι μύγες δεν πρόκειται να πλησιάσουν. Οι μύγες δεν καταλαβαίνουν πως το εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους είναι μια πλαστική σακούλα. Συγκεκριμένα οι ειδικοί τονίζουν πως η πλαστική σακούλα στα μάτια τους μοιάζει με έναν μεγάλο ιστό αράχνης τον οποίο δεν πλησιάζουν για κανένα λόγο. Επίσης η αντανάκλαση του νερού τις αποπροσανατολίζει και έτσι δεν τολμάνε να πλησιάσουν.

2. Φτιάξτε απωθητικό με λεβάντα
Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και βουτήξτε το μέσα σε έλαιο λεβάντας το οποίο μπορείτε να βρείτε σε φαρμακεία.  Βάλτε το ύφασμα μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι με καπάκι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, και αφού περάσουν οι 24 ώρες, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το τενεκεδένιο κουτάκι σε ένα σημείο όπου έχετε παρατηρήσει πολλές μύγες.

3. Διώξτε τις μύγες με γαρίφαλο

Το γαρίφαλο είναι ένα μπαχαρικό που οι μύγες συχαίνονται. Για να φτιάξετε ένα γρήγορο και απλό απωθητικό μυγών πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στα δύο. Στερεώστε 6-12 γαρύφαλλα πάνω σε κάθε λεμόνι. Ο χώρος θα μυρίσει υπέροχα και ταυτόχρονα θα διώξει όλες τις μύγες και τα κουνούπια.

4. Παγίδα με μέλι

Για την παγίδα σας θα χρειαστείτε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, λίγο μέλι ή σιρόπι ζάχαρης (ζάχαρη με νερό) και ένα χάρτινο κώνο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Βάλτε μέλι ή σιρόπι ζάχαρης μέσα στο βάζο και τοποθετήστε τον κώνο με τη μύτη προς τα κάτω στο βάζο σας χωρίς όμως να ακουμπήσει το μέλι. Οι μύγες θα μυρίσουν το μέλι ή το σιρόπι, θα μπούνε μέσα στο βάζο από τον κώνο αλλά από τη στιγμή που θα μπούνε δεν θα μπορούν να βγουν.

 

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

Share