Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου: “Ζητούμε την άμεση συνδρομή της Τροχαίας για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των οδηγών στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”

Με ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και το Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς με κοινοποίηση στον δήμαρχο Αμαρουσίου, αρμοδίους αντιδημάρχους και τη Τεχνική Υπηρεσία,  ο Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου ζητάει τη συνδρομή της Τροχαίας για το ζήτημα της αστυνόμευσης των νέων μη ολοκληρωμένων, σταδιακά επί δίμηνο εφαρμοζόμενων, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο.

Αναλυτικά η ηλεκτρονική επιστολή:

Προς: Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς

Κύριοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, από τις 22 Ιουλίου 2019 έχει ξεκινήσει στην Πολεοδομική Ενότητα Πολυδρόσου η σταδιακή εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οι οποίες έχουν εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 250/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου και την υπ’ αριθμ. 33349/337 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΦΕΚ Β’ 2335/20-6-2018).

Δυστυχώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ειδικά από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ειδικότερα κατά τις ώρες αιχμής ήτοι 08:00 – 9:30 και 17:30-20:00 που οφείλονται καταρχάς στους εξής λόγους:

α) Δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

β) Κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και λεωφορείων σε τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς που απαγορεύεται.

γ) Παράνομη στάθμευση στον υφιστάμενο ποδηλατοδρόμο, που διατρέχει την περιοχή στις οδούς Ευζώνων, Φραγκοκλησιάς, Σάμου και Πηγάσου, επίσης παράνομη στάθμευση στις διασταυρώσεις Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και Κ. Καραμανλή και οδό Μονεμβάσιας (στην αρχή της) με την οδό Ακακιών.

δ) Κάποιοι οδηγοί διερχόμενων οχημάτων δεν γνωρίζουν ακόμη τις νέες ρυθμίσεις (προφανώς αυτοί πλέον είναι λίγοι σε αριθμό αφού έχουν μεσολαβήσει πλέον δύο μήνες εφαρμογής τους).

ε) Οδηγοί οχημάτων αρνούνται να σεβαστούν άλλως παραβιάζουν τα νέα σήματα κυκλοφορίας που έχουν τοποθετηθεί όπως για παράδειγμα στην οδούς Ασπασίας Καψαλά, αλλά και Κορυτσάς που έχουν αντιδρομηθεί, και

στ) δεν υπάρχουν οριζόντιες διαγραμμίσεις στο Πολύδροσο, διαβάσεις πεζών, διπλές γραμμές, γραμμές στα STOP κ.λπ.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι καθημερινοί διαπληκτισμοί μεταξύ αφενός συμμορφούμενων οδηγών και κατοίκων και αφετέρου μη συμμορφούμενων οδηγών οχημάτων, κυρίως, όμως η ύπαρξη σημαντικότατου κινδύνου πρόκλησης σοβαρότατων ατυχημάτων:

α) για τους πεζούς που για να διασχίσουν την οδό Φραγκοκκλησιάς στη διασταύρωσή της με την οδό Κορυτσάς, πρέπει να ελέγξουν τη ροή των οχημάτων από τέσσερα σημεία ταυτόχρονα,

β) για τα οχήματα για τα οποία είτε δεν υπάρχει ορατότητα (έξοδος Κορυτσάς προς Φραγκοκκλησιάς με κατεύθυνση προς Λεωφόρο Κηφισίας) είτε γιατί και πάλι συρρέουν οχήματα από τέσσερα σημεία ταυτόχρονα (και πάλι στη διασταύρωση της οδού Φραγκοκκλησιάς και Κορυτσάς),

γ) για πεζούς και οχήματα καθώς υπάρχει συνεχής παραβίαση από οδηγούς οχημάτων, της σήμανσης σε στενούς μονόδρομους που έχουν αντιδρομηθεί (Κορυτσάς, Ασπασίας Καψαλά).

Συνεπώς, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν αφορά απλά κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής και καθυστερήσεις στη ροή των οχημάτων αλλά θέμα ΜΗ ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων!!!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε πως είναι επιτακτική και γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε την ΑΜΕΣΗ συνδρομή της Υπηρεσίας σας και τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των οδηγών στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η ασφαλής μετακίνηση πεζών και οχημάτων στην περιοχή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας στο θέμα.

Με εκτίμηση,

Για τον Σύλλογο Κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Παναγιώτης Πάντος Χρυσούλα Καρατζή

Share