Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και των Δημάρχων – Εκπροσώπων τριών όμορων Δήμων με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Συνάντηση για το θέμα της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, καθώς και οι τρεις  Δήμαρχοι – Εκπρόσωποι των όμορων Δήμων: Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και οι Εκπροσώποι του Δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά,  Γιώργος Κοκκόλης, Γ. Γραμματέας και Γιάννης Διονυσιώτης Αντιδήμαρχος Υποδομών & Μελετών.

Η συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με τον αρμόδιο Υφυπουργό, έπεται της συνάντησης εργασίας, των Δημάρχων, που προσφάτως έλαβε χώρα για το ίδιο θέμα. 

Ειδικότερα, ο κος Αμπατζόγλου τόνισε τη σημασία της κατασκευής του νέου οδικού άξονα, που η σύνδεσή του με την Εθνική Οδό θα συμβάλλει καθοριστικά στην  κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης του Αμαρουσίου και των όμορων Δήμων, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση, την εφαρμογή λειτουργικών ευκολιών, προκειμένου το εν λόγω έργο να μην διαχωρίσει τις περιοχές της πόλης, ή να περιορίσει την πρόσβαση και τη διέξοδο σε ζωτικά σημεία της. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η σύνδεση της οδού Πλαπούτα – Βύρωνος με τον νέο άξονα. 

Ο Υφυπουργός σημείωσε πως θα τεθούν υπόψη των μελετητών τα αιτήματα των Δήμων προκειμένου το έργο γίνει επ ωφελεία των Δημοτών τους.

smart

smart

smart

smart

Share