Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο

Συνάντηση εργασίας για απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, για νέα έργα του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και για την την πορεία υλοποίησης αυτών που συγχρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο του Φορέα Στάθη Σταθόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη και στελεχών της Γραφείου Προγραμματισμού & Αξιοποίησης Πόρων του Δήμου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις» συζητήθηκε η εξέλιξη των προτάσεων απαλλοτριώσεων που έχουν επανυποβληθεί από τον Δήμο για τρεις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία των έργων που ήδη βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή δημοπράτησης:

1) Αποκατάσταση και αξιοποίηση διατηρητέου “Βίλα Λουμίδη”

2) Δημιουργία πρότυπης παιδικής χαράς και ασφαλών προσβάσεων στο Αμαλίειο

3) Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. του Δήμου Αμαρουσίου

4) Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο Δήμο Αμαρουσίου

Τέλος αναλύθηκαν οι διαδικασίες για την υποβολή νέων προτάσεων που θα επιτρέψουν στο Μαρούσι να αποκτήσει νέους κοινόχρηστους χώρους και να ενισχύσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Πράσινου Ταμείου και τόνισε πως αυτή η Δημοτική Αρχή απέδειξε πως έχει τη βούληση και την ικανότητα, μέσα σε σύντομους χρόνους να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα που δημιουργούν θετικό πρόσημο για την πόλη, στους τομείς του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της προσβασιμότητας.

Share