Συγκέντρωση βοήθειας για πυροσβέστες / εθελοντές και πυρόπληκτους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας

Συνεδρίασε σήμερα ειδικό συντονιστικό όργανο του Δήμου Αμαρουσίου υπό τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου προκειμένου αφενός να ενταθεί το πρόγραμμα επιτήρησης των χώρων πρασίνου του Δήμου δεδομένου του υψηλού κινδύνου πυρκαγιών και αφετέρου να οργανωθεί υλική συνδρομή για τους πυροσβέστες και εθελοντές και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές και παράλληλα για τους πυρόπληκτους πολίτες.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε: «Είναι ώρες κρίσιμες. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους καθώς και επιμελείς όσο αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου μας και τους εθελοντές που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και προασπίζουν τους πνεύμονες πρασίνου του Αμαρουσίου και συνάμα συμβάλλουν καθοριστικά στο έργο της Πυροσβεστικής όπου ζητηθεί στην Αττική. Τέλος είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να συλλέξουμε αγαθά τόσο για τους πυροσβέστες / εθελοντές και άλλα σώματα ασφαλείας που επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών όσο και για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Καλώ όλους τους Μαρουσιώτες να στηρίξουν δυναμικά τη δράση αυτή».

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  & Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

·        Συνδρομή για τους πυροσβέστες / εθελοντές

Τεχνητά Δάκρυα – Φυσιολογικός Ορός, Μπάρες Δημητριακών, Ισοτονικά ροφήματα, Νερά.

Συγκέντρωση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου (Σουρή και Πλαστήρα)

7 Αυγούστου 2021,  17.00 – 20.00

8 Αυγούστου 2021,  9.00 – 20.00

·        Συνδρομή για πυρόπληκτους Βόρειας Εύβοιας

Κλινοσκεπάσματα, Τρόφιμα μακράς διαρκείας, Νερά, Φάρμακα, Ζωοτροφές.

Συγκέντρωση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου (Σουρή και Πλαστήρα)

Δε – Τρ – Τε, 09.00 – 17.00​

Share