Στις 20 και 21 Οκτωβρίου η 35η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) διοργανώνει διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης έναντι της Covid-19, όπως προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

«Με τη συμμετοχή μας στην 35η Εθελοντική Αιμοδοσία ενισχύουμε την δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 09:00-13:30
  • Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 14:00-19:30

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στη τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνει πρόσκληση σε όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου:

«Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική δοκιμασία που διανύουμε, η προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης μπορούν να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία προς το συνάνθρωπο που υποφέρει και έχει ανάγκη.

»Διαθέτοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για τη συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας και να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές όλων μας».

Ο Δήμος καλεί τους εθελοντές-αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Share