Γιάννης Ιωαννίδης: Η ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να είναι και εμπορική

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Μαρούσι – Νέα Εποχή του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μιλά στο maroussi – news.gr για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και όλα όσα πρέπει να γίνουν ώστε το Μαρούσι να αποτελέσει ξανά ένα ισχυρό εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων. 

1. Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι κάτι που με αφορούσε από μικρή ηλικία καθώς ο  πατέρας μου, Κώστας Ιωαννίδης, υπήρξε Δημοτικός σύμβουλος για 12 συναπτά έτη. Παράλληλα η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια, η οποία με φέρνει καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο.Έτσι και εγώ βρέθηκα να είμαι αποδέκτης προβλημάτων και προβληματισμών, και παράλληλα  να συζητάω λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση της πόλης μας.Όταν λοιπόν μου έγινε η τιμητική πρόταση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου δεν είχα να σκεφτώ πολύ.
2. Ποια είναι τα σημερινά προβλήματα του Αμαρουσίου;
Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει η πόλη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτά της καθημερινότητας. Προβλήματα όπως είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό,τα σπασμένα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους, η  έλλειψη φωτισμού και πράσινου.
Δεν είναι βέβαια μόνο αυτά.Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου, την απουσία πεζοδρομιών σε πολλές περιοχές, την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, την διαχείριση των ομβρίων υδάτων, την έλλειψη νέων τεχνολογιών κ.α. Σίγουρα θα μπορούσα  να αναφέρω πολλά ακόμα, τα παραπάνω όμως θεωρώ ό,τι χρειάζονται άμεση επίλυση.
3. Προέρχεστε από τον επιχειρηματικό κλάδο. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει στην περιοχή ώστε να ανακάμψει ο συγκεκριμένος κλάδος; 
Η βασική μου πρόταση προς τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου αφορούσε στην ανάκαμψη του εμπορικού κόσμου του Αμαρουσίου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την φθίνουσα πορεία του εμπορικού κέντρου και την προτίμηση  των κατοίκων για ψώνια και διασκέδαση στους όμορους Δήμους.
Ο τρόπος για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος για μένα βρίσκεται στην εστίαση. Με τη δημιουργία ενός δυνατού κέντρου για διασκέδαση, καφέ, φαγητό και ποτό η ανάπτυξη της πόλης θα είναι και εμπορική. Αλυσιδωτή αντίδραση.Ο σταθμός του τρένου, η άμεση πρόσβαση από την Κηφισίας, τα 3 πλέον δημοτικά parking,  3 μικροί πεζόδρομοι που υπάρχουν με ελάχιστες κατοικίες (ή και καθόλου) πάνω από τα καταστήματα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για μια «πιάτσα».
Η εστίαση ήταν ο λόγος που ξαναπήρε τα πάνω το Χαλάνδρι, που έβαλε στο χάρτη τη Ν.Φιλαδέλφεια και που ακούσαμε για τα εμπορικά καταστήματα της Ν. Ερυθραίας γιατί όχι και το Μαρούσι;
 
4. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για ένα καλύτερο Μαρούσι;
Βασικές μου φιλοδοξίες και προτεραιότητες είναι:
  • Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη
  • Bελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.
  • Ενίσχυση επιχειρηματικότητας προσέλκυση νέων μικρών και μεγάλων επενδυτών,δημιουργία νέων εκδηλώσεων.
  • Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την δημιουργία μιας πιο “έξυπνης” ψηφιακά πόλης.
  • Στήριξη αθλητικών σωματείων και ενίσχυση δημοτικών αθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Ενίσχυση Κάρτας Δημότη με πραγματικές παροχές.

Λίγα λόγια για τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Ιωαννίδη 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε πριν 36 χρόνια στο Μαρούσι και προέρχεται από παλιά Μαρουσιώτικη οικογένεια. Είναι γιος του Κώστα και της Ειρήνης Ιωαννίδη.
Eπαγγελματικά δραστηροποιείται στο χώρο της εστίασης, όπου και διατηρεί το πιο ιστορικό κουτούκι των βορείων προαστίων, τον ΑΣΒΕΣΤΟΛΑΚΟ και το μοντέρνο μεζεδοπωλείο ΤranzistoRaki επί της πλατείας Ηρώων.
Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ιωαννίδης σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, Μαγτειρική Τέχνη στην Le Monde, και restaurant management στο Εθνική Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (e-learning). Επίσης έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία με θέμα την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Αμαρουσίου.
Κατά το παρελθόν πριν ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την οικογενειακή επιχείρηση εργάστηκε εθελοντικά αλλά και έμμισθα σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου αποκομίζοντας έτσι μια σφαιρική γνώση λειτουργίας του.
Στη συνέχεια εργάστηκε στην ελληνική εταιρεία Elyros με έδρα τις Βρυξέλλες και αντικείμενο τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου
Share