Σε νέα χέρια το… σινεμά του Μπάμπη Βωβού στο Μαρούσι

Σε νέα χέρια -και με τιμή αρκετά υψηλότερη από εκείνη της τιμής προσφοράς- πέρασε ένα ακόμη ακίνητο του άλλοτε ισχυρού κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού.
Ειδικότερα, μετά την εκποίηση στη γυάλινη… αυτοκρατορία που είχε χτίσει ο άλλοτε “βασιλιάς” των κατασκευών επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, η εταιρεία “Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και ΣΙΑ Ο.Ε.” ήρθε αντιμέτωπη με ένα ακόμη “σφυρί”, για ένα μικρό -αυτή τη φορά- ακίνητο στο Μαρούσι, το οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε ως θερινός κινηματογράφος. Ο πλειστηριασμός είχε επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς τις 280 χιλ. ευρώ, ενώ, μετά από μια “μάχη” που διήρκησε 2,5 ώρες, το ακίνητο κατακυρώθηκε τελικά στις 370 χιλ. ευρώ.

Το ακίνητο

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορούσε οικόπεδο, επιφάνειας 318,25 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση “Παράδεισος” ή “Λογοθέτη” του Δήμου Αμαρουσίου και επί της διασταύρωσης των οδών Θεοτοκοπούλου και Αιγιαλείας.

Στο εν λόγω οικόπεδο έχει ανεγερθεί γωνιακό διώροφο κτίσμα, το οποίο αποτελούσε τις κτιριακές εγκαταστάσεις θερινού κινηματογράφου (χαρακτήρας χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων). Σύμφωνα με τα κτηματολογικά στοιχεία, συμπεραίνεται, ότι η άνω ιδιοκτησία μαζί με όμορη ασκεπή ιδιοκτησία, είχαν ενιαία λειτουργία ως θερινός κινηματογράφος. Σήμερα η εν λόγω χρήση έχει αντικατασταθεί από την χρήση χώρου στάθμευσης. Η συνολική επιφάνεια του άνω κτιρίου είναι περίπου 110,00 τ.μ. Ως πλέον πρόσφατη εγκατεστημένη χρήση στο κτίριο αναφέρεται η χρήση του ως βοηθητικός χώρος όμορου υπαίθριου χώρου στάθμευσης.

Στην έκθεση επισημαίνεται, επίσης, ότι το υπάρχον κτίσμα δεν αξιοποιεί πλήρως τον Συντελεστή Δόμησης και ότι ως βέλτιστη λύση, θεωρείται η απόσυρση του υφιστάμενου κτίσματος και η ανέγερση στη θέση του, σύγχρονου κτιρίου κατοικιών σύμφωνα και με τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης.

Πηγή: Capital.gr

Share