Σήμερα τρώμε γλυκόξινη χοιρινή τηγανιά

Το κυριακάτικο μενού συνήθως περιλαμβάνει κρέας! Η χοιρινή τηγανιά ενδείκνυται για το μεσημεριανό τραπέζι και συνοδεύεται τέλεια με πατάτες είτε φούρνου είτε τηγανιτές, ρύζι με λαχανικά και μια σαλάτα εποχής!

Υλικά

  1. 1 κιλό χοιρινό από λαιμο
  2. 1 κ.γ νιφάδες σκόρδου
  3. 1 σφηνάκι πετιμέζι
  4. 1 κ. γ μουστάρδα
  5. μισό λεμόνι τον χυμό
  6. Αλατοπίπερο
  7. Πάπρικα γλυκιά
  8. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε μικρα λεπτά φιλετάκια το κρέας.
2. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο.
3. Σοτάρουμε 5′ – 6′ και κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικα.
4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Share