Το κυριακάτικο μενού συνήθως περιλαμβάνει κρέας! Η χοιρινή τηγανιά ενδείκνυται για το μεσημεριανό τραπέζι και συνοδεύεται τέλεια με πατάτες είτε φούρνου είτε τηγανιτές, ρύζι με λαχανικά και μια σαλάτα εποχής!
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό από λαιμο
-
1 κ.γ νιφάδες σκόρδου
-
1 σφηνάκι πετιμέζι
-
1 κ. γ μουστάρδα
-
μισό λεμόνι τον χυμό
-
Αλατοπίπερο
-
Πάπρικα γλυκιά
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε μικρα λεπτά φιλετάκια το κρέας.
2. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρέας και το σκόρδο.
3. Σοτάρουμε 5′ – 6′ και κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικα.
4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.