Πώς να χαρείτε τα Χριστούγεννα χωρίς παιδικά ατυχήματα

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή του χρόνου κατά την οποία όλοι μας, μεγάλοι και μικροί, χαλαρώνουμε απολαμβάνουμε τη ζεστασιά του σπιτιού, τις λαμπερές διακοσμήσεις και τις βόλτες στα κατάμεστα από κόσμο μαγαζιά. Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» που είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και ασχολείται με την πρόληψη και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων, ενημερώνει τους γονείς με όλα όσα πρέπει να προσέξουν τα Χριστούγεννα ώστε να αποφύγουν και το παραμικρό ατύχημα.

Οι 9 προτάσεις για την πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων στις γιορτές των Χριστουγέννων1.Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγουμε τα εγκαύματα.

  1. Οι φανταχτερές γυάλινες μπάλες του δέντρου γίνονται εύκολα αιτία τραυματισμού μικρών παιδιών. Ας τις τοποθετούμε ψηλά στο δέντρο.
  2. Τα φωτάκια του δέντρου καταλήγουν στην πρίζα προσοχή στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια. Υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
  3. Τα παιχνίδια που θα φέρει ο ΄Αγιος Βασίλης, ας είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών. Θα τα χαρούν περισσότερο!
  4. ΄Οσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με αυτές, αν βάλουν μέσα το κεφάλι τους, υπάρχει φόβος ασφυξίας.
  5. Προσοχή στις καραμέλες για τα  μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να πνιγούν.
  6. Τα οινοπνευματώδη και τα προϊόντα του καπνού να βρίσκονται πάντα εκεί που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά, για να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις.
  7. Ποτέ τα παιδιά στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη, προσοχή στις καυτές επιφάνειες και μην ξεχνάμε, το χερούλι της κατσαρόλας να μην εξέχει.
  8. Μέρες διακοπών. Χαρούμενα παιδιά στο σπίτι γεμάτα ζωντάνια. Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.
  9. Στις γιορτές έχουμε αγορές και πολυκοσμία. Όταν βγαίνουμε με τα παιδιά μας να τα κρατάμε πάντα από το χέρι, από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΓΥΘΕΙΟΥ 1Α,  ΧΑΛΑΝΔΡΙ 152 31,

ΤΗΛ.: 210-6741 933

Fax: 210-6743 950

e-mail: info@pedtrauma.gr,    www.pedtrauma.gr

Share