Πρεμιέρα σήμερα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις με τα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας να ρίχνουν τις τιμές, προσφέροντας δελεαστικές ευκαιρίες στους καταναλωτές.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου, δίνοντας την ευκαιρία για αγορές σε πιο προσιτές τιμές.
Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα
Στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, την πρώτη Κυριακή της περιόδου, δηλαδή στις 20 Ιουλίου, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι από τις 11:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, ανάλογα με την τοπική αγορά και τις αποφάσεις κάθε εμπορικής επιχείρησης.
Οι καταναλωτές καλούνται να αξιοποιήσουν τις προσφορές με προσοχή, καθώς οι καταστηματάρχες υποχρεούνται βάσει νόμου να αναγράφουν ευκρινώς τόσο την αρχική όσο και τη μειωμένη τιμή των προϊόντων, διευκολύνοντας έτσι τη σύγκριση και την τελική επιλογή.
Η θερινή εκπτωτική περίοδος αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ενίσχυσης της εμπορικής κίνησης, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και μια καλή περίοδο για το κοινό να ανανεώσει το νοικοκυριό ή την γκαρνταρόμπα του σε πιο συμφέρουσες τιμές.
Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής πρέπει να αναγράφεται ρητά η προγενέστερη τιμή (αναφέρεται συχνά και ως τιμή αναφοράς) βάσει της οποίας εφαρμόζεται η έκπτωση. Η προγενέστερη τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος στο κάθε προϊόν του κατά την περίοδο των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της πρώτης έκπτωσης στις 14 Ιουλίου.
Η μείωση τιμής πάντα υπό την προϋπόθεση αναγραφής της προγενέστερης τιμής, μπορεί να έχει την εξής μορφή:
Ποσοστό (%), πχ. «20% έκπτωση».
Συγκεκριμένο ποσό, πχ. «10 ευρώ έκπτωση».
Αναγραφή νέας (χαμηλότερης) τιμής μαζί με την αναγραφή της προγενέστερης (υψηλότερης) τιμής που εφαρμόστηκε, πχ. «τώρα 50 ευρώ, πριν 100 ευρώ». Η προγενέστερη τιμή μπορεί να εμφανίζεται και διαγραμμένη, πχ. «50 ευρώ 100 ευρώ».
Πηγή: iefimerida.gr