Πού απαγορεύεται να μετακινηθούν οι Αθηναίοι παρά την άρση των μέτρων

Από σήμερα βιώνουμε μία νέα κανονικότητα όπου οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες αλλά θα συνεχιστούν οι απαγορεύσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις, στις οποίες εξακολουθούν να ισχύουν τα απαγορευτικά μέτρα έδωσε κατά την χθεσινή απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «ειδικά για τις μετακινήσεις μας μέσα στην Αττική, είναι ελεύθερες αποκλειστικά εντός λεκανοπεδίου και μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων. Δηλαδή, ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας από το Περιστέρι θα μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο. Ο κάτοικος της Νέας Μάκρης μπορεί να πάει στη Μάνδρα. Ο κάτοικος του Πειραιά μπορεί να πάει στον Κάλαμο. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, στη Σαλαμίνα, στο Αγκίστρι, στον Πόρο, στην Ύδρα, στις Σπέτσες. Δεν μπορούν να μετακινηθούν στον δήμο Τροιζηνίας ή στα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση, πάντα με βάση την πορεία της επιδημίας, στις 18 Μαΐου θα υπάρξει ολική απελευθέρωση της κυκλοφορίας από νομό σε νόμο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share