Πάρκινγκ Ευτέρπης: Εν αναμονή…λειτουργίας! (photos)

Το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, το πολυαναμενόμενο και χαρακτηρισμένο από το δήμο Αμαρουσίου ως “το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων δεκαετιών” στο Μαρούσι,  είχε τα εγκαίνιά του την προηγούμενη εβδομάδα, τα οποία γιορτάστηκαν με τιμές, συναυλίες και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από πολλές διαδικασίες και χρονοτριβές μέχρι την τελική του υλοποίηση, αλλά παρά τις όποιες αντιδράσεις και ενστάσεις, φαίνεται να είναι μια εξέλιξη αναγκαία για τους ταλαιπωρημένους πολίτες του Αμαρουσίου που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Το maroussi-news επισκέφτηκε την πλατεία Ευτέρπης μια εβδομάδα μετά τα εγκαίνια για να δει το πως λειτουργεί και ποιο θα είναι το κόστος χρήσης του υπογείου πάρκινγκ από δημότες και μη.

Απάντηση όμως δεν υπήρξε, καθώς το πάρκινγκ δεν λειτουργεί ακόμα. Το νέο έργο στέκει εντυπωσιακά κάτω από το σταθμό του τρένου, ενώ παρέχεται και 24ωρη φύλαξη από το Δήμο για να το προστατέψει από τυχόν φθορές και βανδαλισμούς, όμως το πότε θα λειτουργήσει παραμένει ένα μυστήριο.

Ο Δήμος δεν είχε την απάντηση, ούτε υπήρχε κάποιος δίαυλος επικοινωνίας με την υπεύθυνη εταιρεία. Το μόνο άτομο που προσφέρθηκε να ρίξει λίγο φως στην έρευνα, ήταν ο υπεύθυνος security, ο οποίος μας είπε πως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ούτε για το…πότε θα λειτουργήσει το πάρκινγκ, ούτε για το πόσο θα κοστίζει.

Όπως φαίνεται λοιπόν, τα γιορτινά εγκαίνια δεν ήταν ο επίλογος του πολυαναμενόμενου αυτού έργου, αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί από τους πολίτες και να κριθεί για την αποτελεσματικότητά του.

Share