Ο παιδικός σταθμός – πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής «Το Μαγικό Χαλί»

Ο παιδικός σταθμός – πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής «Το Μαγικό Χαλί», με έδρα την Αγία Παρασκευή, λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1997 και από το 2003 υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Ματαρά με συνέπεια, συνέχεια, υπευθυνότητα και πάνω από όλα αξιοπιστία.

Ο παιδικός σταθμός, εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, «ανοίγει την αγκαλιά του» για παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2 έως 6 ετών προσφέροντάς τους φροντίδα, στοργή και κυρίως δημιουργική απασχόληση. Η πρόσβαση, επίσης, είναι εξίσου εύκολη καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής (Σουλίου 42Β).

Άρτια καταρτισμένο προσωπικό, που διαθέτει όχι μόνο πιστοποιημένη ακαδημαϊκή γνώση υψηλού επιπέδου αλλά και μακρά παιδαγωγική εμπειρία, αναλαμβάνει να δώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πρώτα εκπαιδευτικά ερεθίσματα στα παιδιά, που αποδεδειγμένα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ομαλή προσαρμογή τους στο σχολείο, αλλά και στην εν γένει μελλοντική τους πορεία.

Παράλληλα, οι βρεφονηπιοκόμοι μας «παίζουν» με αγάπη και κατανόηση τον ρόλο του γονιού, για το διάστημα που τα παιδάκια βρίσκονται μακριά από την θαλπωρή της μητρικής ή της πατρική αγκαλιάς, «χαρίζοντάς» τους ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον, χωρίς να γίνεται αισθητή η έστω και ολιγόωρη απουσία του μπαμπά ή της μαμάς.
Επίσης, τα γεύματα που δίνονται στα παιδιά παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά και με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο, ακριβώς όπως θα τα μαγειρεύαμε και στο δικό μας σπίτι.

Σε ένα περιβάλλον, το οποίο τα παιδιά δεν δυσκολεύονται να ταυτίσουν με το σπίτι τους, η μέρα τους περνάει ευχάριστα και πολύ δημιουργικά, με ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες που τους προκαλούν το κέφι, την χαρά, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με τα πρώτα ψήγματα γνώσης που θα αποτελέσουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη και πάνω από όλα παραγωγική παρουσία στο σχολείο.

Ο παιδικός σταθμός – πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής «Το Μαγικό Χαλί», με έδρα την Αγία Παρασκευή, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη βιωματική διδασκαλία, η οποία τα βοηθά να αναπτύξουν σταδιακά τους μηχανισμούς σκέψης τους και να διαμορφώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χαρακτήρα τους.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό «Το Μαγικό Χαλί»με έδρα την Αγία Παρασκευή, λαμβάνουν τα εφόδια και τα κίνητρα εκείνα που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, Στην εργαλειοθήκη μας βρίσκονται οι υψηλές ακαδημαϊκές γνώσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού οι οποίες συνδυάζουν την άριστη γνώση όλων των παιδαγωγικών μεθόδων (π.χ. Montessori, Froebel κλπ).καθώς και την εφαρμογή τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα όσον αφορά την προσχολική αγωγή των μικρών μαθητών μας.

 

 

 

Κέντρο Προσχολικής Αγωγής
“Το Μαγικό Χαλί
Σουλίου 42Β
153 43 Αγία Παρασκευή
https://www.facebook.com/tomagikoxali
Share