Ξεκινούν οι μελέτες για την κατασκευή του 12ου Νηπιαγωγείου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αμαρουσίου

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή δύο νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στο Μαρούσι, έγινε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 568 χιλ ευρώ.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  Αθανάσιο Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Πρόκειται για τις εξής μελέτες:

–           Μελέτη Ωρίμανσης για το 12ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 142.000 περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και

–           Μελέτη για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 426.000 περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021

rbt

Κατά την τελετή των υπογραφών για τα δύο νέα Σχολεία του Αμαρουσίου – κατά την οποία επίσης υπεγράφησαν οι μελέτες για την κατασκευή Σχολείων στους Δήμους Ν. Ιωνίας και Σπετσών –  έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης:

«Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο του Προϊστάμενου κ. Δ. Δρόση, κινήθηκαν τάχιστα, έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις των τεσσάρων αυτών μελετών. Συγκεκριμένα πρέπει να τονίσουμε ότι μέσα σε αυτές τις μελέτες προβλέπονται και 2 νηπιαγωγεία, που είναι γνωστό ότι υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Το χρονοδιάγραμμα των επτά (7) μηνών που έχει τεθεί από τις κτιριακές υποδομές στις συμβάσεις των μελετών, είναι αρκετά πιεστικό και έχουμε την πεποίθηση ότι με τη συνδρομή των αναδόχων μελετητών θα τηρηθεί, έτσι ώστε τα αντίστοιχα έργα να μπορέσουν να ενταχθούν άμεσα στο νέο Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, το οποίο εγκρίθηκε τέλη Αυγούστου του 2022. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης».

Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου:

«Η ανέγερση ενός νέου σχολείου είναι η μεγαλύτερη επένδυση υποδομής που μπορεί να γίνει προς όφελος μίας κοινωνίας. Η ανταπόκριση τόσο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ. όσο και της Περιφέρειας Αττικής να εντάξουν στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς τους, το αίτημα του Δήμου μας για την ανέγερση του 12ου Νηπιαγωγείου και του 11ου Δημοτικού Αμαρουσίου, μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Σε 7 μήνες από σήμερα θα έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες για τα 2 Σχολεία και αμέσως μετά τη δημοπράτηση του έργου, που θα σημάνει και μία μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση για τις περιοχές της Κοκκινιάς και του Σωρού του Δήμου Αμαρουσίου, όπου και θα κατασκευαστούν».

Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  Αθανάσιος Γιάνναρης:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δεκάδες νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική. Για εμάς, την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., μέγιστη στρατηγική επιλογή είναι η αναβάθμιση των υποδομών παιδείας. Με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού μας κ. Κώστα Καραμανλή και με το έμπειρο προσωπικό μας, κατασκευάζουμε νέα σχολεία σε όλη τη χώρα συμβάλλοντας καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Τα παιδιά είναι πάντα έγνοια μας και προτεραιότητά μας.»

Οι συμβάσεις για τους 3 Δήμους υπεγράφησαν ακόμη παρουσία: των Δημάρχων Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου και Σπετσών Π. Λυράκη και των Αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Share