Νόστιμα σπιτικά τυροπιτάκια κουρού

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο από σπιτικά τυροπιτάκια φτιαγμένα από τα χέρια της μαμάς. Αλλά και για το δεκατιανό στο γραφείο, για εκείνη την ώρα που σε πιάνει η λιγούρα ένα χειροποίητο τυροπιτάκι αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Το maroussi-news σας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! 

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι

1 κεσεδάκι, ίδιο με του γιαουρτιού, σπορέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα τριμμένη (εδώ μπορείτε να κάνετε και ένα mix από διάφορα τυριά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο όπως γραβιέρα και κεφαλοτύρι)

2 αυγά

Για το άλειμμα

1αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

1.Ξεκινάμε από τη ζύμη. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε. Δεν έχει σημασία η σειρά μόνο στο αλεύρι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αφού το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή.

2.  Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη στο μπολ σκεπασμένη για να ξεκουραστεί.

3.Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και τα τυριά μας και μετά ανακατεύουμε μαζί με τα αυγά.

4.Παίρνουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρδιού. Μετά τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν και στη συνέχεια αφού τα απλώσουμε και γίνουν σχετικά λεπτά με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε τη γέμιση. Κλείνουμε με τέτοιο τρόπο το τυροπιτάκι ώστε να μοιάζει με μισοφέγγαρο και στην ένωση το πατάμε με το πιρούνι για να κλείσει καλά. Από πάνω τα αλείφουμε με το χρυπημένο αυγό.

5.Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

 

  1. Καλή σας όρεξη!!!
Share