Μια πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανακύκλωσης από τους μαθητές στο Μαρούσι!

Οι μαθητές του δήμου Αμαρουσίου πέρασαν το δικό τους μήνυμα για την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, μέσα από μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία Γαρδέλη στο Μαρούσι.

Οι μαθητές από το 3ο Δημοτικό και το 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου, παρέα με τη νεράιδα και τα ξωτικά του Άι Βασίλη, καθώς και με δασκάλους και εμψυχωτές της εταιρείας ανακύκλωσης Combatt, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο δένδρο, στολισμένο με πολύχρωμες κορδέλες και στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά και παιδικές ευχές.

Την ίδια ώρα, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά, το ξωτικό του δάσους έκανε ζογκλερικά και η Πράσινη Νεράιδα έβαψε με πολύχρωμες μπογιές τα παιδικά προσωπάκια!

Η δράση είχε μεγάλη επιτυχία, με πλήθος κόσμου να σταματάει και να θαυμάζει της δημιουργίες των μαθητών, με φόντο το όμορφο μήνυμα της ανακύκλωσης και της ενεργής δράσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Combatt, δρ. Διονύσιος Μπουντουβάς δήλωσε:

«Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της Νέας Γενιάς, αποτελεί για την Combatt σημαντική προτεραιότητα.

Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, που μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μελλοντικών ενεργών πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή ανακύκλωσης και δήλωσε:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με πρωταγωνιστές τα παιδιά αναδεικνύουμε την αξία της ανακύκλωσης και προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση ιδιαίτερα στους νέους μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τέτοιες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η σημερινή και στον χώρο των σχολείων,  μετά και την προτροπή των εκπαιδευτικών, προκειμένου τα παιδιά μας να γίνουν κοινωνοί και πρεσβευτές της ιδέας της ανακύκλωσης για μία καλύτερη ποιότητα ζωής .

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, κ. Νικόλαο Πέππα, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και την υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και τη συνεργασία τους με την εκπαιδευτική κοινότητα».

Επίσης, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Βασίλη Κόκκαλη, για τη μέριμνα να μεταφερθούν με ασφάλεια οι μαθητές από και προς τα σχολεία τους με λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Ακόμα, ο δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί το Καφέ «Συνάστρια» για την παραχώρηση του χώρου για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Share