Μηλόπιτα: Το νόστιμο γλύκισμα του χειμώνα

Το μήλο είναι μεταξύ των πιο αγαπημένων φρούτων του χειμώνα. Ένα φρούτο που εύκολα και οικονομικά μετατρέπεται σε ένα νόστιμο γλύκισμα ιδανικό για να συνοδεύει το τσάι σας ή τον καφέ σας τα κρύα απογεύματα. 

Υλικά για μεγάλο ταψί 
    1. 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ 2 κ.σ για τις σταφίδες και τα καρύδια)
    2. 3 κ.γ. baking powder
    3. 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
    4. 1 1/3 φλ. ζάχαρη
    5. 1 βανίλια
    6. 2 αυγά
    7. 1 φλ. σπορέλαιο
    8. 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
    9. 1/2 φλ. σταφίδες
    10. 1/2 φλ. καρύδια
    11. 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
    12. 1/2 κ.γ. κανέλα
    13. 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
    14. 1/2 λεμόνι (τον χυμό του) για το μήλο

    Εκτέλεση

    -Στον κάδο ενός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι το baking powder, αλάτι, ζάχαρη, βανίλια, αυγά, το σπορέλαιο, το γιαούρτι, το κανελογαρύφαλλο, χτυπάμε καλά το μείγμα να ενωθούν όλα τα υλικά.

    -Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια με 2 κ.σ. αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

-Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουταλα να πάνε παντού.
    1. -Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες.
    2. -Αλείφουμε ένα μικρό ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα, με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Στη συνέχεια στον πάτο της φόρμας τοποθετούμε τις ροδέλες του μήλου.
    3. -Πάνω από τα μήλα αδειάζουμε το μείγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.
      -Όταν βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε σε μία στρογγυλή πιατέλα.
      Καλή σας όρεξη!
Share