Λαϊκή βραδιά στην πλατεία Αγίας Λαύρας στις 14 Αυγούστου

Με μια μεγάλη λαϊκή βραδιά και με τη δέουσα λαμπρότητα θα γιορτάσει το Μαρούσι και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου την παραμονή της εορτής.

Ειδικότερα, στις 14 Αυγούστου με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Θα ακολουθήσει η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου από τις 10 το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Λαύρας το συγκρότημα «ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ» θα ερμηνεύσει παραδοσιακά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Στο τραγούδι η Αλεξάνδρα Αδάμη, στο μπουζούκι και στο τραγούδι ο Κώστας Γαλάνης, στο βιολί ο Βασίλης και στα πλήκτρα ο Φώτης.

Ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και ακολούθως θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεσθούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Share