Κύκλος Εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι

Η υποστήριξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και η ανάδειξη του έργου των καλλιτεχνών της πόλης του Αμαρουσίου αποτελεί καίριο άξονα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η υλοποίηση ενός κύκλου Εκθέσεων, στις οποίες θα παρουσιαστεί το έργο σημαντικών Εικαστικών καλλιτεχνών, που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι. Οι Εκθέσεις διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»,  στο εμβληματικό νεοκλασικό της Πλατείας Ηρώων, ιστορικό κτίριο του 1871, προσφάτως ανακαινισμένο, το οποίο στέγασε στο παρελθόν το πρώτο Σχολείο και αργότερα το παλαιό Δημαρχείο.

Η έναρξη γίνεται στα μέσα Νοεμβρίου 2021 με την Εικαστικό Λυδία Βενιέρη, η οποία στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, θα παρουσιάσει τη συλλογή «Βυρωνικοί Ήρωες». Η γνωστή γλύπτρια και ζωγράφος, γένημμα – θρέμμα Μαρουσιώτισσα, σπούδασε στο Παρίσι και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Με εκθέσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου – από τις πιο πρόσφατες, η Έκθεση στο Τόκιο και την Τεργέστη, η Καλλιτέχνις έχει κερδίσει με το έργο της διεθνή αναγνώριση.

Για τον Ιανουάριο του προσεχούς έτους, έχει προγραμματισθεί η Έκθεση δύο αξιόλογων Εικαστικών Καλλιτεχνών  της νέας γενιάς, των Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη. Φωτογράφοι με διεθνή βραβεία και διακρίσεις, γνώριμοι σε όλους τους Μαρουσιώτες και από το φωτογραφείο που διατηρούν στην οδό Ερμού με τον πατέρα τους Δημήτρη Σοφικίτη, σημαντικό φωτογράφο, μόνιμο συνεργάτη του Σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί, με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Έκθεση έργων του Νίκου Ζήβα, Εικαστικού που παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται με τις κατασκευές, τις εγκαταστάσεις και τη γλυπτική. Ο Νίκος Ζήβας φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στα εργαστήρια του Δ. Μυταρά και του Ν. Κεσσανλή. Για κάποια χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Ρώμη, ενώ από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με πολλές Εκθέσεις στο ενεργητικό του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διευθύνει παράλληλα τον χώρο Πολιτισμού Zivasart Gallery στο Μαρούσι.​

Share