Κλειστό γήπεδο μπάσκετ για αθλητές με αμαξίδιο ετοιμάζει ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε μια σπουδαία κίνηση αναμένεται να προχωρήσει ο δήμος Αμαρουσίου, ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ, Χρήστο Καλούδη.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ για τις αθλητικές ανάγκες της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Το Μαρούσι έχει ενεργή δράση όσον αφορά το μπάσκετ με αμαξίδια, με το σύλλογο ΑΣΚΑ Μαρούσι που έχει ιδρυθεί από το 2003 να έχει μεγάλη συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο στο άθλημα. Η έδρα του Συλλόγου είναι στο Δημοτικό Παιδικό Γυμναστήριο “Σπύρος Λούης”.

Θυμηθείτε το αφιέρωμα του maroussi-news για τον ΑΣΚΑ Μαρούσι

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η ανταπόκριση είναι θετική από μέρους της διοίκησης του Δήμου στο αίτημα της Ομοσπονδίας και θα δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, παρέδωσε στο δήμαρχο Αμαρουσίου σχετικό φάκελο με την τεχνική έκθεση και το τοπογραφικό διάγραμμα που έχουν συνταχθεί, για την ανέγερση γηπέδου καλαθοσφαίρισης στην Πεύκη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, πως σε στάδιο διερεύνησης βρίσκεται και η αναζήτηση πόρων για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Στηρίζουμε τα δικαιώματα των καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία για να αποκτήσουν έναν σταθερό προπονητικό χώρο. Η αναπηρία δεν πρέπει να αποτελεί φραγμό στα όνειρα και στους στόχους των ανθρώπων. Θέλουμε να λειτουργούν φυσιολογικά, να συνεχίσουν να είναι δραστήριοι και να αντλούν δύναμη από τον αθλητισμό και το αγαπημένο τους άθλημα».

 

 

 

 

 

Share