Θ. Αμπατζόγλου: “Χρέος μας να καταστήσουμε το Μαρούσι φιλικό για τα ΑμεΑ”

Συνάντηση με το Σωματείο Ψυχαγωγίας Στήριξης Στέγασης Ατόμων με Αναπηρία «Αμαρυσία Εστία» είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου και συγκεκριμένα με την πρόεδρο, Σοφία Κοντοπούλου και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Νικόλαο Σταφυλοπάτη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του Σωματείου, όπως αυτά της στέγασης, των δραστηριοτήτων που αφορούν στη φροντίδα/απασχόληση των μελών ΑμεΑ και της γενικότερης προσβασιμότητας στην πόλη του Αμαρουσίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Οι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ και οικογένειές τους δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για πράγματα που σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη θα ήταν αυτονόητα. Οι σύλλογοι και οι φορείς που αποδεδειγμένα προσφέρουν εθελοντικές κοινωνικές υπηρεσίες στο Μαρούσι θα έχουν τη στήριξή μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια αλλά έργα. Σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε περισσότερα και αναλυτικότερα. Ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι μέσα στο 2020 θα λειτουργήσει το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ. Όσο αφορά την προσβασιμότητα, η πόλη μας δεν είναι φιλική για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Χρέος μας να την καταστήσουμε. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε είναι το πρώτο βήμα και αναγκαίο εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικών μας.

Παράλληλα, κατά την εκτέλεση του τεχνικού μας προγράμματος, θα προχωρήσουμε, όπου είναι δυνατό, σε μικρές αλλά αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑμεΑ και σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, θα επιτηρήσουμε καλύτερα τα σημεία απαραίτητης ελεύθερης πρόσβασης.

Τονίζω, ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ότι η αξιοπρεπής διαβίωση των ΑμεΑ εξαρτάται από την καλή κοινωνική συμπεριφορά όλων μας. Ας είμαστε σε αυτό το θέμα πάντα προσεκτικοί».

Share