Θέματα που αφορούν τα παιδιά και απασχολούν τους γονείς στο επίκεντρο εκδήλωσης του οργανισμού “Αμαρυσία Άρτεμις”

Θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στη συμπεριφορά των παιδιών προσχολικής ηλικίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης ενημέρωσης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία Άρτεμις».

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που απευθυνόταν κυρίως σε γονείς και στο προσωπικό των 11 δημοτικών σταθμών του δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου. «Μέσω αυτού του δικτύου κοινωνικής προστασίας χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκουν την υποστήριξη και την αρωγή που έχουν ανάγκη» ανάφερε ο κ. Κόνιαρης.

Οι εισηγήτριες της εκδήλωσης παρουσίασαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και συμπεριφορά παιδιών και συγκεκριμένα:

Η κα Χρέλια Κλεοπάτρα, M.D., Μ.Sc., PhD(c),  Παιδίατρος – Αναπτυξιόλογος και εθελόντρια του Δημοτικού Κοινωνικού Πολυιατρείου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που συνιστούν την ιδιοσυγκρασία ενός παιδιού και πιο συγκεκριμένα σε θέματα συμπεριφοράς του «Δύσκολου παιδιού».

Η κα Ιωαννίδη Φωτεινή, Ψυχολόγος, M.Sc., Οικογενειακή θεραπεύτρια από το Kέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρθηκε στις σχέσεις συνεργασίας που μπορούμε να χτίσουμε με τα παιδιά μας, στη σημαντικότητα των σταθερών ορίων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ενώ  δόθηκαν και πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση των ειδικών με τους γονείς.

Share