Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ της πόλης

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταλλάσσοντας εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά , με τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης.

Κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, ο  κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στο πρωταρχικής  σημασίας για τη Δημοτική Αρχή, έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. «Με σύμπνοια και υποστήριξη από το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος μας στοχεύει εμπράκτως και ανελλιπώς στην ανάδειξη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στην κοινωνία μας, προκειμένου να την μετατρέψουμε σε μια αγκαλιά για όλους τους συμπολίτες μας» σημείωσε ο Δήμαρχος.  Στη συνέχεια σημείωσε ότι με ιδιαίτερη χαρά αντικρίζει τη γεμάτη αίθουσα από τα μέλη των ΚΑΠΗ, τα οποία αποτελούν μια  δυναμική κοινωνική ομάδα, ιδιαίτερα δραστήρια, που συμμετέχουν ενεργά σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως χορού, ζωγραφικής, εκμάθησης ξένων γλωσσών και άλλων τμημάτων που παρέχονται από τον φορέα του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Τέλος ευχήθηκε σε όλους μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, με την υπόσχεση ότι οι υπηρεσίες των ΚΑΠΗ συνεχώς θα εμπλουτίζονται και θα αποτελούν πόλο έλξης και για νέα μέλη.

Μέσω τηλεσύνδεσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης , εκφράζοντας τις ευχές του για το νέο έτος προς τη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και παρουσιάζοντας στη συνέχεια επιγραμματικά, το έργο της Περιφέρειας στον τομέα των κοινωνικών παροχών που συμβάλλουν στην υποστήριξη των υφιστάμενων δομών των Δήμων της Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Πέτρος Κόνιαρης, από τη δική του πλευρά πρωτίστως ανέδειξε τη βούληση του Δημάρχου για τη συνεχή εξέλιξη των Κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου. Κατόπιν ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη του φορέα για τη διαρκή στήριξή τους στην ορθή λειτουργία του ΟΚΟΙΠΑΔΑ,  ενώ παράλληλα εξήρε τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα των μελών των ΚΑΠΗ, που με την συμμετοχή τους ως «αγωνιστές της ζωής» δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και πρότυπα αλληλεγγύης.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και η Αντιπρόεδρος Κυριακή Κανάρη – Ντάλη, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ευάγγελος Κάββαλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης,  Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Νικολαράκος,  Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Βουρλάκη,  η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Αικατερίνη Ιωάννου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη,  η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Μπόγδανος και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Κώστας Ζαπαντιώτης.

Επιπλέον η εκπρόσωπος των ΚΑΠΗ και μέλος Δ.Σ. ΟΚΟΙΠΑΔΑ Έφη Μανιάτη  και ο Αναπληρωτής Ιωάννης Ζαφειρόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ανδρομάχη ΤσουκαλάΒάλια Χριστακοπούλου, Ιωάννης Γιαννέλος, Κλεοπάτρα Καρκάνη, Πηνελόπη Μπρούτα, Κατερίνα Σκιντζού, Σπύρος Οικονόμου, Χάγερ Κυριάκος.

Επίσης το παρών έδωσαν: ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Χρήστος Μπελεγράτης και ο Πρόεδρος Εκδρομικού Συλλόγου Αμαρουσίου Νίκος Νίντος.

Την κοπή της βασιλόπιτας, ευλόγησε ο Προϊστάμενος της Μητρόπολης Αμαρουσίου Πρωτοπρεσβύτερος π.  Χρήστος Μαρούδας.

Για τους παρευρισκομένους που κέρδισαν φλουρί, αντιστοιχούσαν δώρα των χορηγών: OMONOIA TOURS, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΣΙΣ , ΑΦΟΙ ΜΑΚΡΗ ΟΕ Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο.

Η Μικτή χορωδία των ΚΑΠΗ, εντυπωσίασε με τις μουσικές μελωδίες που επεφύλαξε κατά την έναρξη και το πέρας της εκδήλωσης.

Share