Επίθεση «Ρουβίκωνα» στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Καταδρομική επίθεση στο εστιατόριο του σεφ Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές, προκάλεσαν φθορές στον εξωτερικό περίβολο και τράπηκαν σε φυγή.

Αφορμή για την «παρέμβαση» αποτελεί η καταγγελία ενός 19χρονου μαθητευόμενου σεφ ότι κατά την εργασία του στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί από την Αστυνομία προσαγωγές. Λίγο αργότερα, στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε κείμενο του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Λίγες μέρες πριν, βγήκε στη δημοσιότητα μία καταγγελία ενός πρακτικά ασκούμενου στο εστιατόριο “Etrusco” στην Κέρκυρα, στην οποία πέρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέρει και τον βασανισμό του από τον προϊστάμενο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι σε καθημερινή βάση του ασκούσε λεκτική και σωματική βία, πετώντας του καυτό λάδι και σβήνοντας πάνω του πυρακτωμένες σπάτουλες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εργαζόμενος δέχθηκε κλωτσιές και χαστούκια. Επίσης αναφέρει πως οι προϊστάμενοι δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να πιούν νερό, παρά το γεγονός ότι δουλεύουν 13ωρα όρθιοι και σε υψηλές θερμοκρασίες και πως υποσιτίζονταν, αφού η εργοδοσία παρείχε μόνο ένα γεύμα τη μέρα».

Η ανακοίνωση ακόμα ανφέρει:

«Οι βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, τουρισμός και επισιτισμός/εστίαση, είναι σύγχρονα κάτεργα για τους εργαζόμενους και χρυσορυχεία για τα μεγάλα αφεντικά. Το κράτος είναι εκεί να βάλει πλάτη στο κεφάλαιο. Η νέα κυβέρνηση δέκα μόλις μέρες μετά την εκλογή της είχε ως μέλημα να καταργήσει την αυτονομία του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ με προεδρικό διάταγμα, τα οποία πλέον υπάγονται στο υπουγείο. Το μέλλον τα επόμενα χρόνια είναι ήδη γραμμένο. Από την μία το κράτος με όλο και περισσότερες δυνάμεις βρίσκεται στις υπηρεσίες του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, περνώντας αντεργατικούς νόμους και καταστέλλοντας τις όποιες φωνές αντίστασης. Από την άλλη το κεφάλαιο κάνει την δουλειά του συσσωρεύοντας όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια του, στις πλάτες κυρίως των εργατών και γενικότερα των μικρομεσαίων. Μονόδρομος για την τάξη μας είναι η μαχητική αντιπολίτευση στον δρόμο και η οργάνωση σε πρωτοβάθμια σωματεία», ενώ κλείνει με τη φράση «ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ».

Σημειώνεται τέλος, ότι ο «Ρουβίκωνας» χαρακτηρίζει τον Έκτορα Μποτρίνι «τηλεμαϊντανό / σεφ, κακέκτυπο έταιρου Βρετανού τηλεμαϊντανού σεφ, ο οποίος παρουσιάζει διάφορα μαγειρικά ριάλιτι».

Πηγή: reader.gr/ ethnos.gr

Share