Επίθεση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Motor Oil στο Μαρούσι

Επίθεση στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Μotor Oil στo Mαρούσι πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 25/2 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν φθορές στην πρόσοψή του. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφερόμενη σε εργατικά ατυχήματα που κατεγράφησαν στις εγκαταστάσεις τις εταιρείας.

«Κάποιος μπορεί να αντιτείνει ότι όσα μέτρα ασφάλειας και να παρθούν η πιθανότητα ατυχήματος είναι παρούσα και δεν μπορεί να χρεώνεται πάντα το αφεντικό. Έτσι θα μπορούσε να είναι αν… Αν δεν είχαμε δει πως τα μεγάλα αφεντικά, σε αντίθεση με τα μικρά αφεντικά, προσπαθούν και καταφέρνουν να κρύψουν από τα φώτα της δημοσιότητας τέτοια περιστατικά. Πληθώρα τέτοιων περιστατικών.

Στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης για τη χθεσινοβραδινή ενέργεια τονίζουν επίσης τα εξής: «Δεν είναι μόνο αυτό το ατύχημα στην Motor oil. Οι φήμες οργιάζουν για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι αντιμετώπιση πρέπει να περιμένει όποιος εργαζόμενος ανοίξει το στόμα του. Τέσσερις εργάτες καμένοι είναι αδύνατο βέβαια να «περάσουν στον βρόντο» αλλά δεν πειράζει: θα κατοχυρωθεί σαν ένα τυχαίο περιστατικό και δεν θα ξανακούσουμε τίποτα από τα κανάλια μέχρι να σπάσει ξανά ο διάολος το ποδάρι του και να καούν πάλι μαζεμένοι αρκετοί εργάτες.

Ρουτίνα ο θάνατος των ανίσχυρων, ρουτίνα οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις της εταιρείας».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

 

Share