Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένες και στο Μαρούσι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε Μαρούσι και Κινέττα, ένας 48χρονος και μια 49χρονη, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας που διαπράττει κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, κυρίως για απάτες.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο 48χρονος εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου να συνομιλεί με διερχόμενη ηλικιωμένη γυναίκα, υποδυόμενος τον ασφαλιστή που τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στην οικία της, προκειμένου να ασφαλίσει τα κοσμήματα της. Η εν λόγω πράξη απάτης δεν ολοκληρώθηκε, καθότι αστυνομικοί που επενέβησαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της μετέρχονταν την μέθοδο της απασχόλησης των ηλικιωμένων θυμάτων τους, με τον ένα εξ’ αυτών να παρουσιάζεται ψευδώς σε αυτούς ως ασφαλιστής, προκειμένου αρχικώς να εξασφαλίσουν την είσοδο στις οικίες τους και εν συνεχεία να αφαιρέσουν από το εσωτερικό αυτών χρηματικά ποσά, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλα πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο και ήταν αυτός που εντόπιζε και προσέγγιζε τους ηλικιωμένους έξω από τις οικίες τους, προτιμώντας πάντα γυναίκες.

Αφού παρουσιαζόταν ως ασφαλιστής, καλούσε από την τηλεφωνική του συσκευή την 49χρονη κατηγορούμενη, προσποιούμενος ότι συνομιλεί με συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη ασφάλιση των αντικειμένων.

Στη συνέχεια, αφού οι παθόντες πείθονταν από τα λεγόμενα του, ο 48χρονος εισέρχονταν στις οικίες, ζητούσε να του παρουσιάσουν αντικείμενα αξίας και κοσμήματα με το πρόσχημα ότι πρέπει να τα φωτογραφίσει προκειμένου να τα ασφαλίσει και ακολούθως, απασχολώντας τις παθούσες, τα αφαιρούσε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αξιόποινων ενεργειών τους, έτερα μέλη της ομάδας που αναζητούνται, είχαν αναλάβει τον ρόλο του τσιλιαδόρου, επιτηρώντας τον χώρο γύρω από τις οικίες, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος, να εξασφαλιστεί η άμεση διαφυγή του 48χρονου.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απατών-κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Share