“Διαστημικά Αυγά”: Ένα εργαστήριο φυσικής για μαθητές άνω των 10 ετών από την Βορέειο Βιβλιοθήκη

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο Φυσικής για μαθητές ηλικίας άνω των 10 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη της παιδικής, εφηβικής και μετεφηβικής φιλαναγνωσίας.

Το θέμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι «Διαστημικά αυγά» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.00, στον χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στέφανου Δραγούμη & Μιλτιάδου ). Οι μαθητές θα έχουν τη δυνανότητα να συμμετάσχουν σε μία ευφάνταστη, διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα βασισμένη στην διδακτέα ύλη της Φυσικής.

Λίγα λόγια για την επιχείρηση «διαστημικά αυγά»:

Πριν από οποιαδήποτε αποστολή στο διάστημα, μεγάλες ομάδες επιστημόνων εργάζονται για πολύ καιρό σχεδιάζοντας, πραγματοποιώντας δοκιμές και μετρήσεις, αξιολογώντας και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους.

Μία τέτοια διαδικασία θα ακολουθήσουμε κι εμείς για να ανταποκριθούμε σε μία πρόκληση: να ρίξουμε αυγά από μεγάλο ύψος χωρίς να σπάσουν!

Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομάδες με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας διαστημοσυσκευής που να μπορεί να μεταφέρει τον «αυγοναύτη» στο έδαφος με ασφάλεια. Μέσα από πειραματικές επιδείξεις θα έρθουν σε επαφή με τη φυσική που κρύβεται πίσω από την ελεύθερη πτώση και τα αυγά. Έπειτα θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τη διαστημοσυσκευή τους από καθημερινά υλικά.

Οι μικροί επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία για να πετύχουν τον σκοπό τους. Θα τα καταφέρουν με την τελική δοκιμασία ή θα σπάσουν τα αυγά;

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 6147181.

 

Share