Δήμος Αμαρουσίου: Aς κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα

Σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με το φετινό μήνυμα να είναι «ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EAAD Best το οποίο συντονίζεται από την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), υπογράφοντας συμμαχία ενάντια στην κατάθλιψη και την αυτοκτονική συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα EAAD Best έχει ως κύριο στόχο να μειώσει την επιβάρυνση που σχετίζεται με την κατάθλιψη και την αυτοκτονική συμπεριφορά σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει:

«Με την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2030 η κατάθλιψη θα έχει αναχθεί στην πρώτη αιτία επιβάρυνσης της υγείας παγκοσμίως και με τα ποσοστά της αυτοκτονικής συμπεριφοράς να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικό να σκεφτούμε τα εξής:

  • Η κατάθλιψη δεν είναι μια αντίδραση σε δύσκολες καταστάσεις ζωής, αλλά μια κοινή και συχνά απειλητική για τη ζωή ασθένεια, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά!
  • Η κατάθλιψη δεν είναι ούτε μια προσωπική αποτυχία ούτε αναπόφευκτη, αλλά μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά!
  • Αν νιώθετε ή ανησυχείτε ότι η τρέχουσα διάθεσή σας μπορεί να σχετίζεται με την κατάθλιψη, αναζητείστε βοήθεια ειδικού».

Παρακολουθήστε το σχετικό ενημερωτικό βίντεο με την συμμετοχή του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, πρεσβευτή του προγράμματος.

Share