Γ.Σ. Αμαρουσίου: Τιμάει τον Άρη Βωβό για την προσφορά του στην ομάδα μπάσκετ

Η ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου θα τιμήσει τον Άρη Βωβό, πριν την αναμέτρηση του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου με τον Προμηθέα Πατρών.

Ο Άρης Βωβός έχει συνδέσει το όνομά του και την πορεία του με την εκπληκτική περίοδο κατά την οποία η ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου πρωταγωνίστησε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου 1896 ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 18:00, πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Προμηθέα για την 13η αγωνιστική της Basket League, θα τιμήσει για την προσφορά του στο τμήμα μπάσκετ, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Άρη Βωβό.

Τον διοικητικό ηγέτη που συνέδεσε το όνομά του και κατ’ επέκταση της οικογενείας του, με την πιο λαμπρή περίοδο στην ιστορία του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου (1995-2010). Τότε που το «Μαρουσάκι», όχι απλά επέτρεψε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία το 1998, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά, πρόγραμμα και αφοσίωση εξελίχθηκε σε «Μαρουσάρα της Ευρώπης».

Σε μια ομάδα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο κορυφαίο επίπεδο, για περισσότερο από μία δεκαετία.

Υπό τη καθοδήγησή του, συντελέστηκε μια εκτόξευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μάλιστα σε εποχές σκληρού ανταγωνισμού. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, η πορεία μέχρι το ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας την περίοδο 2009-2010 με νίκες επί κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, η συμμετοχή στον τελικό της F.E.L το 2004, στα ημιτελικά του Κόρατς το 2002, στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος το 2004, οι δυο παρουσίες σε τελικούς κυπέλλου Ελλάδας το 2002 και το 2006 κι οι έξι συμμετοχές στην τετράδα των play offs, ήταν η τρανή επιβεβαίωση ότι το Μαρούσι, δεν υπήρξε «φωτοβολίδα», αλλά πρότυπο διάρκειας που εξελίχθηκε σε μια πρόταση για την αθλητική κοινότητα.

Παράλληλα με τις επιτυχίες, ως οργανισμός, συνετέλεσε στην ανάδειξη κορυφαίων στελεχών που υπηρέτησαν την Εθνική ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Με απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ, ήρθε λοιπόν η ώρα που η οικογένεια του Αμαρουσίου -και όχι μόνο- θα πει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Άρη Βωβό, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της ανεκτίμητης αυτής προσφοράς την οποία κρατά ως παρακαταθήκη, πηγή έμπνευσης και οδηγό ώστε να συνεχίσει να βαδίζει στην νέα εποχή που ανέτειλε με την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία διατηρώντας αμείωτη τη δίψα και τον ενθουσιασμό για νέες επιτυχίες.

Share