Γ. Πατούλης: “Να κλείσουν γυμναστήρια, σχολές χορού και τα αθλητικά κέντρα για 14 ημέρες”

Η εξάπωση του κορωνοϊού συνεχίζεται και τα μέτρα πρόληψης για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρα. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνιστά για το επόμενο διάστημα των 14 ημερών να είναι κλειστά τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και τα αθλητικά κέντρα.

Επιπλέον, προτείνει την αναστολή ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, τον περιορισμό στο ελάχιστο της λειτουργίας των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και των Κέντρων Αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι δράσεις του προγράμματος«Ολυμπιακή Φλόγα 2020. Από την Περιφέρεια Αττικής… στο Τόκιο», που είχαν προγραμματιστεί από σήμερα 11/3/2020 έως 18/3/2020. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 6 έως 10 Απριλίου 2020, τις ίδιες ώρες και στα ίδια σημεία, δηλαδή από τις 9:00π.μ. έως τις 12.30μ.μ., στην Αθήνα (Πεδίον του Άρεως) και στον Πειραιά (στην πλατεία Αλεξάνδρας).

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο κ. Πατούλης επισημαίνει:

«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στον συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας».

Share