Βιωματική και εκπαιδευτική δράση στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών από τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Επίσκεψη στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησαν παιδιά από τη Γ’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, με την φροντίδα και καθοδήγηση της δασκάλας τους.

Η βιωματική και εκπαιδευτική αυτή δράση, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό την ιστορία του Θεάτρου Σκιών και τους ήρωες του με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, καθώς και του Σπαθάρειου Μουσείου και να μάθουν για τον ιδρυτή του, τον σπουδαίο Καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιο Σπαθάρη, που άφησε ισχυρή πολιτιστική παρακαταθήκη στη νέα γενιά.    

Τα παιδιά καλωσόρισε στο Μουσείο ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Νικολαράκος, ο οποίος τους μετέφερε τους θερμούς  χαιρετισμούς του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και την αμέριστη υποστήριξή του σε δράσεις που φέρνουν τους νέους και τα παιδιά κοντά στον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης.

Στο Σπαθάρειο Μουσείο οι μικροί μας φίλοι ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη των Μουσείων κα Μένια Σπαθάρη στον κόσμο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, γνώρισαν τις φιγούρες του Καραγκιόζη, παρακολούθησαν σύντομη παράσταση του Ευγένιου Σπαθάρη και έλαβαν ως δώρο τον καθένα από μία φιγούρα του Καραγκιόζη για χαρτοκοπτική. Το Σπαθάρειο Μουσείο αποχαιρέτησε τα παιδιά με τραγούδια του Καραγκιόζη με τη φωνή του Ευγένιου Σπαθάρη.       

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμαπτζόγλου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας να επισκεφθούν τα μουσεία της πόλης του Αμαρουσίου, να γνωρίσουν την πολιτιστική παράδοση και την τοπική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει και προτρέπει τα σχολεία να αναλάβουν αντίστοιχες  πρωτοβουλίες για τη νέα γενιά.  

Share