Αυλαία για το 20ό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019»

Με πλήθος κόσμου και το νέο δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου άνοιξε η αυλαία του 20ού Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019».

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 10 χρόνων από το θάνατο του Μαρουσιώτη δασκάλου και εμπνευστή του Φεστιβάλ, Ευγένιου Σπαθάρη και στα 20 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης του σημαντικού αυτού θεσμού.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» και συνομίλησε εγκάρδια με τα παιδιά, εκφράζοντας τη χαρά του, που η πρώτη δημόσια συμμετοχή του ως δήμαρχος Αμαρουσίου συμπίπτει με τη σημαντική αυτή πολιτιστική διοργάνωση για το Μαρούσι, την οποία έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι.

«Η λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, που ανέδειξε ο μεγάλος Μαρουσιώτης δάσκαλος Ευγένιος Σπαθάρης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και την παράδοση της πόλης μας. Τιμούμε τον Ευγένιο Σπαθάρη και τη λαϊκή μας παράδοση, καθώς δράσεις πολιτισμού, όπως τα Σπαθάρεια, είναι δράσεις εξωστρέφειας, ικανές να παράξουν πλούτο γα την πόλη και τους δημότες της» τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

«Στόχος μας είναι να προάγουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα του Αμαρουσίου, ώστε να εξελιχθεί διεθνώς σε αναγνωρίσιμο πόλο δημιουργίας πολιτισμού στην Αττική».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Ευάγγελος Κάββαλος, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Αικατερίνη Ιωάννου, Φανή Λέκκα, Ιωάννης Ιωαννίδης, Ιωάννης Νικολαράκος, Αικατερίνη Βουρλάκη και Μαίρη Διακολιού.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η σκηνοθέτης Μαίρη Κουτσούρη και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη και επί 22 χρόνια ερμηνευτής του ρόλου του έμψυχου Καραγκιόζη στις θεατρικές παραστάσεις του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μένια Σπαθάρη.

Το «Σπαθάρεια 2019» άνοιξαν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία», με τον Γιάννη Νταγιάκο.

Share