Έρχεται το 20ό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019»

Το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, διοργανώνει για 20η φορά το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2019», με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη.

Το πρόγραμμα φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 10 χρόνων από τον θάνατο του δασκάλου και εμπνευστή του Φεστιβάλ, Ευγένιου Σπαθάρη, και στα 20 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης του σημαντικού αυτού θεσμού που έτυχε της θερμής ανταπόκρισης του κοινού όλα αυτά τα χρόνια.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου (Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων – Κοκκινιά Αμαρουσίου), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, σε έξι μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών με πρωταγωνιστές έξι επαγγελματίες καραγκιοζοπαίκτες, από τους δεκαέξι που είχαν λάβει μέρος στην 1η διοργάνωση της εκδήλωσης το έτος 2000, ερασιτέχνες τότε, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον αγαπημένο και διαχρονικό λαϊκό μας ήρωα.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Θα ακολουθήσει η παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και τα επτά θηρία» από τον Γιάννη Νταγιάκο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παρακάτω παραστάσεις Θεάτρου Σκιών:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ώρα 20:00 – «Ο Καραγκιόζης στον πύργο των ιπποτών», από τον Χάρη Μπιλλίνη.
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 – «Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα», από τον Τάσο Κώνστα.
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 – «Ο Καραγκιόζης δήμαρχος», από τον Τάσο Γεωργίου.
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 – «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη», από τον Ηλία Καρελλά.
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 – «Το προξενιό της Αντιγόνης», από τον Άθω Δανέλλη.

Share