Ένωση Γονέων Αμαρουσίου: «Λέμε ναι στη φιλοξενία προσφύγων στο νοσοκομείο Φλέμινγκ»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου προχώρησε σε ανακοίνωση, με την οποία προσυπογράφει την αντίστοιχη των 5 συλλόγων γονέων του Δήμου Πεντέλης που τάσσονται υπέρ της μεταφοράς μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια, αλλά και υπέρ της διατήρησης του νοσοκομειακού χαρακτήρα του χώρου.

Υπενθυμίζουμε πως το νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ” επιστρατεύτηκε για να στεγάσει πρόσφυγες, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανθρώπινες ροές του τελευταίου διαστήματος, κάτι που έφερε αντιδράσεις, με το δήμο Πεντέλης να δηλώνει την αντίρρησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου :

«Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό, τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με την ενδεχόμενη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στα γειτονικά μας Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ . Εμείς λέμε ΝΑΙ στη λειτουργία, εκσυγχρονισμό και επέκταση των Δημόσιων νοσοκομείων, με καθολική ελεύθερη πρόσβαση Ελλήνων και προσφύγων.

Λέμε ΝΑΙ στην φιλοξενία προσφύγων σε μικρές και μικρομεσαίες δομές, διάσπαρτες σε όλη τη χώρα(και στην Πεντέλη, στο Μαρούσι και όπου αλλού), στην παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων για ελεύθερη μετακίνησή τους σε όλη την Ευρώπη. Συντασσόμαστε συναδελφικά, αλληλέγγυα και αποφασιστικά με τους Συλλόγους Γονέων των 5 σχολείων του όμορου Δήμου μας και προσυπογράφουμε την σχετική ανακοίνωσή τους».

Share