Καινούριο γατάκι στο σπίτι; Πώς θα το κάνετε να σας εμπιστευθεί!

Φέρατε μόλις το καινούριο σας γατάκι στο σπίτι; Συγχαρητήρια! Το να δίνετε αγάπη σε ένα ζωάκι που το έχει ανάγκη είναι σπουδαία υπόθεση και θα σας δώσει μεγάλη χαρά. Όμως, μπορεί να διαπιστώσατε ότι το γατάκι σας δυσκολεύεται αρχικά να σας εμπιστευθεί. Είτε το βρήκατε στο δρόμο και το σώσατε είτε το πήρατε από κάποια φιλοζωική όπου ήταν προστατευμένο, είναι πολύ πιθανό να έχει αναστατωθεί από την αλλαγή στη ζωή του, αφού οι γάτες γενικά δεν θέλουν να μεταβάλλουν τις συνήθειές τους. Το maroussi-news μίλησε με το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου και σας προτείνουμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές.

Μην το πιέζετε

Είναι πολύ πιθανό, μόλις φέρατε τη γατούλα στο σπίτι σας, να κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι ή σε κάποιο άλλο απομονωμένο σημείο. Είναι πολύ σημαντικό να μην την πιέσετε σε αυτό το στάδιο. Δώστε της χρόνο, αφήστε την να προσαρμοστεί στο περιβάλλον και σε δυο τρεις μέρες θα κάνει την εμφάνισή της με άλλη διάθεση.

Βοηθήστε το να νιώσει άνετα

Ο ψυχισμός της γάτας είναι περίπλοκος και συχνά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί νιώθει έτσι ή αλλιώς. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορείτε να τη βοηθήσετε να αισθανθεί άνετα. Για παράδειγμα, το σπρέι με catnip, που μπορείτε να το ψεκάσετε σε όλα τα μέρη που της αρέσει να συχνάζει θα ηρεμήσει το γατάκι σας, αφού αυτό το βότανο το βοηθάει να εκκρίνει ενδορφίνες. Είναι σημαντικό να έχει το σπίτι άφθονες κρυψώνες, αφού η γάτα είναι ένα μικρόσωμο αρπακτικό ζώο που του αρέσει πολύ να κρύβεται, για να μην αισθάνεται απροστάτευτο, ακόμα και αν στο σπίτι δεν υπάρχει κανένας εχθρός.

Πολύ παιχνίδι και πολύ χάδι

Ειδικά τα μικρά γατάκια λατρεύουν το παιχνίδι, το οποίο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να χαλαρώσετε το ζωάκι σας και να δεθείτε μαζί του. Περάστε χρόνο παίζοντας και αν το γατάκι σας διστάζει να σας εμπιστευθεί μην απογοητεύεστε. Σε ένα μακρύ κοντάρι δέστε ένα κουδουνάκι ή κάποιο άλλο παιχνίδι και παίξτε μαζί του από μακριά. Σύντομα, ο δεσμός που θα αναπτυχθεί μαζί του θα σας εκπλήξει. Το ίδιο ισχύει και για το χάδι. Οι γάτες δεν είναι σαν τους σκύλους, αποφασίζουν αυτές πότε θα αφεθούν και θέλουν λεπτή προσέγγιση. Όταν, όμως, γίνει αυτό, η αγάπη τους θα σας εκπλήξει!

Share