Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης των υποδομών που επλήγησαν από την πρόσφατη πλημμύρα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τον Δήμο Αμαρουσίου οι εργασίες αποκατάστασης  των υποδομών που επλήγησαν  από τις πλημμύρες, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος Σαπφούς, λόγω μη καθαρισμού του από την Περιφέρεια Αττικής, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών (μπαζών) από τις παραρεμάτιες περιοχές που επλήγησαν  από την υπερχείλιση του ρέματος, γίνεται με γοργούς ρυθμούς η ολοκλήρωση της ανακατασκευής των κατεστραμμένων τοιχείων αντιστήριξης, η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στις οδούς Ζήκου και Αγ. Αθανασίου και η ανακατασκευή των οδών Κέκροπος και Άρη Φακίνου.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου ακόμη και κατά την προσεχή εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη  οι εργασίες ξεκίνησαν την επομένη των πλημμυρικών φαινόμενων για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος, καθώς δεν είχε καθαρισθεί στα ανοικτά και κλειστά του σημεία με επάρκεια από την Περιφέρεια Αττικής ως όφειλε και έγινε η αιτία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:
«Σε συνεργασία πάντα με τους δημότες μας αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που η Περιφέρεια δημιούργησε. Τα σχετικά έγγραφα από τις υπηρεσίες του Δήμου μας θα πρέπει να έγιναν οδηγός, καθώς βλέπουμε ότι πλέον το ρέμα καθαρίζεται, γεγονός που θα έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα και πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα.»

 

Share