Μια συνταγή εύκολη, οικονομική που απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που λατρεύουν τα μήλα θα σας παρουσιάσουμε σήμερα εδώ στο maroussi-news.gr. Πλέον το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα μπορείτε να το απολαμβάνετε και ψητό με σταφίδες για επιδόρπιο. Διαβάστε πως…
ΥΛΙΚΑ
4 μήλα μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ. σταφίδες
χυμός πορτοκάλι ή 2 κ.σ. ρούμι
2 κ.σ. χοντροκομμένα φουντούκια
κανέλα
2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα μήλα, τα στεγνώνουμε και αφαιρουμε τον πυρήνα τους είτε πολύ προσεκτικά με το μαχαίρι είτε με το ειδικό εργαλείο.
- Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για λίγο στο ρούμι ή στο χυμό πορτοκαλιού και μετά τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Ανακατεύουμε τα φουντούκια, με το μέλι, τις σταφίδες και μια πρέζα κανέλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στος 160 βαθμούς).
- Αλείφουμε με βούτυρο μια ρηχή φόρμα και τοποθετούμε τα μήλα. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το μείγμα φουντουκιού – σταφίδας.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο.
Η γλυκειά και αρωματική εκδοχή του αγαπημένου μας φρούτου είναι έτοιμη! Καλή σας όρεξη!
Υ.Γ. Ιδανική συνταγή και για το γιορτινό, χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τρώγεται ευχάριστα μετά από ένα δείπνο κρεατικών!