Ψητά μήλα με σταφίδες

Μια συνταγή εύκολη, οικονομική που απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που λατρεύουν τα μήλα θα σας παρουσιάσουμε σήμερα εδώ στο maroussi-news.gr. Πλέον το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα μπορείτε να το απολαμβάνετε και ψητό με σταφίδες για επιδόρπιο. Διαβάστε πως… 

ΥΛΙΚΑ

4 μήλα μεσαίου μεγέθους

2 κ.σ. σταφίδες

χυμός πορτοκάλι ή 2 κ.σ. ρούμι

2 κ.σ. χοντροκομμένα φουντούκια

κανέλα

2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα μήλα, τα στεγνώνουμε και αφαιρουμε τον πυρήνα τους είτε πολύ προσεκτικά με το μαχαίρι είτε με το ειδικό εργαλείο.
  2. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για λίγο στο ρούμι ή στο χυμό πορτοκαλιού και μετά τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Ανακατεύουμε τα φουντούκια, με το μέλι, τις σταφίδες και μια πρέζα κανέλα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στος 160 βαθμούς).
  5. Αλείφουμε με βούτυρο μια ρηχή φόρμα και τοποθετούμε τα μήλα. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το μείγμα φουντουκιού – σταφίδας.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο.

Η γλυκειά και αρωματική εκδοχή του αγαπημένου μας φρούτου είναι έτοιμη! Καλή σας όρεξη!

Υ.Γ. Ιδανική συνταγή και για το γιορτινό, χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τρώγεται ευχάριστα μετά από ένα δείπνο κρεατικών!

Share