Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ψαλιδίου

O Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία του Ψαλιδίου όπου βρίσκεται και ο ιερός ναός της Ζωοδόχου Πηγής, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, του Προέδρου Κων/νου Σολδάτου και του Αντιπροέδρου Δημήτρη Θεοχάρη του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή», μελών αυτού, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψαλιδίου αναφέρθηκε στην παραδοσιακή τελετή που γίνεται κάθε χρόνο και προλόγισε  τον Δήμαρχο ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, συνέστησε σε όλους να είναι προσεκτικοί λόγω της πανδημίας και ευχήθηκε για τις άγιες ημέρες που ακολουθούν.

Μετά το άναμμα του δέντρου ακολούθησε μικρή γιορτή και κεράσματα με πρωταγωνιστή το ζεστό κόκκινο κρασί.

Στην τελετή παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι  Αντιδήμαρχοι: Στέφανος Τσιπουράκης, Γιάννης Νικολαράκος, Κων/νος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Προέδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ και Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Μάχη Νικολαράκου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Χρήστος Μπελεγράτης, η Υπεύθυνη Γυναικών της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Ανδρομάχη Τσουκαλά, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς,  η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης» Φωτεινή Κοσκόρου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων Βάλια Χριστακοπούλου, καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου και κάτοικοι της γειτονιάς του Ψαλιδίου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η  παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου «Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του Καραγκιόζη» στην αίθουσα ΤΟΛ στο κτίριο της Έκθεσης Κεραμεικής επί της Λ. Κηφισίας, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του λαϊκού ήρωα.

Η παράσταση έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου όπου τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του για τα Χριστούγεννα στους μικρούς φίλους και τις οικογένειές τους.

Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη των Μουσείων Μένια Σπαθάρη, αναφέροντας λίγα λόγια για το έργο και τον αισιόδοξο Καραγκιόζη που τον ζηλεύουν τα καλικατζαράκια και προσπαθούν να του χαλάσουν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο του Καραγκιόζη είναι έργο του καραγκιοζοπαίχτη  Γιάννη Νταγιάκου ενώ την παράσταση συνόδευσε  η μουσική ορχήστρα με τον Κλέαρχο Κορκοβέλο στο Τσίμπαλο και το  τραγούδι, τον Νίκο Μήλα στο Βιολί και ο τον Κλεάνθη Γλυνό στην κιθάρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν συμβολικά δώρα στα παιδιά που παρέπεμπαν στον Ήρωα Καραγκιόζη.

Οι εορταστικές δράσεις και τα φωτεινά θεάματα  του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιούνται με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού COVID-19. Ειδικά για την παράσταση Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο η είσοδος ήταν απαραίτητη με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες ενώ για τα παιδιά 4 έως 17 ετών η είσοδος πραγματοποιήθηκε με self test. Η χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Share