Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις στα βόρεια προάστια

Εμπρηστικές επιθέσεις σε περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής σημειώθηκαν τα ξημερώματα μέσα σε 1 ώρα, σε Κηφισιά, Χαλάνδρι και Καλογρέζα.

Συγκεκριμένα, τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το πρώτο «χτύπημα» σημειώθηκε στη 01:20 τα ξημερώματα, σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Το όχημα ανήκει στον επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Το δεύτερο «χτύπημα» σημειώθηκε σχεδόν 20 λεπτά αργότερα, στη 01:40 τα ξημερώματα, με στόχο το καφέ Zillions στην Κηφισιά. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος, το οποίο υπέστη ζημιές. Πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού.

Το τρίτο «χτύπημα» σημειώθηκε στις 02:10 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο πολυκατοικίας στην Καλογρέζα. Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία διαμένει μεταξύ άλλων ο αστυνομικός συντάκτης, Θεοδόσης Πάνου.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια, ενώ κανένα «χτύπημα» δεν θεωρείται τυχαίο. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: reader.gr

Share