Το Posto έχει το σουβλάκι που θα ξαναζητήσεις

Αν περπατήσεις στον πεζόδρομο Ερμού στο Μαρούσι μέχρι το τέλος, πιθανότατα θα δεις αρκετό κόσμο μαζεμένο στη γωνία. Και αν δε βιάζεσαι πολύ και αφήσεις τις όμορφες μυρωδιές να σε παρασύρουν, τότε πιθανότατα θα βρεθείς και εσύ ανάμεσά τους να απολαμβάνεις ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στο Μαρούσι.

Ο λόγος για το “Posto”, ένα απλό και διαχρονικό στέκι για σουβλάκι στα όρθια (ή στο καθιστό αν κάποιος θέλει να κάτσει στα τραπεζάκια έξω). Λειτουργεί από το 1988 και έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του παράδοση, με όπλο το δυνατό, νόστιμο σουβλάκι του.  Λίγες και καλές επιλογές στον κατάλογο, φρέσκα κρέατα και όλα τα συνοδευτικά χειροποίητα, με το τζατζίκι να έχει την τιμητική του. Η εικόνα των νέων να μαζεύονται στα stands στον πεζόδρομο, λίγο πριν ή μετά το ποτό τους, είναι χαρακτηριστική.

Μιλήσαμε με τη Σπυριδούλα, υπεύθυνη του καταστήματος, και τη ρωτήσαμε για το μυστικό της επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνη, με πλήρη αυθορμητισμό απάντησε: «Αφού είναι το καλύτερο σουβλάκι. Είναι θέμα ποιότητας. Όλα μας τα υλικά είναι χειροποίητα και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Πώς να μη θέλει να ξανάρθει κάποιος;”

Πολλοί βλέπουν το “Posto” σαν μια στάση νοστιμιάς κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στο Μαρούσι, ή το ιδανικό φινάλε μιας βραδινής εξόδου με πολύ αλκοόλ για να «στρώσει» το στομάχι. Το σίγουρο πάντως είναι, ότι όσοι το δοκιμάσουν, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν.

Posto
Διεύθυνση: Ερμού 41-43, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 6144448

Share