Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τη γιορτή της μητέρας

«Η μητέρα συμβολίζει το λίκνο της Ζωής, τη Δημιουργία, τη Γέννηση. Είναι το πρόσωπο που αποπνέει γαλήνη, σιγουριά και πάνω απ’ όλα αγάπη. Ο εορτασμός της Μητέρας είναι εορτασμός τιμής στον ακούραστο φρουρό της οικογενειακής συνοχής.

Για εμάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ημέρα περισυλλογής για όσα πράξαμε και για όσα καθημερινά πρέπει να φροντίζουμε προκειμένου αυτός ο χρυσός συνδετικός κρίκος του κοινωνικού ιστού να μην νιώσει ποτέ μόνος και αβοήθητος.

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αναγνωρίζοντας τον εξαιρετικό ρόλο της Γυναίκας και ειδικά της Μητέρας στην τοπική κοινωνία, σύστησε τους προηγούμενους μήνες, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων. Σκοπός της, η δημιουργία εκείνων των επιστημονικών εργαλείων και υπηρεσιών που θα ενισχύουν τη θέση της Γυναίκας / Μητέρας, στην κοινωνία του Αμαρουσίου και που σε συνδυασμό με τις ήδη ισχυρές κοινωνικές μας δομές, θα βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο διαβίωσής της.

Η γιορτή της μητέρας, είναι συνεπώς μία ευκαιρία για να αποδείξουμε και να υπενθυμίσουμε πως οι ευχές πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις για να έχουν ουσία και αποτέλεσμα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μαρουσιώτισες Μητέρες»​

Share