Τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου πήγαν για «λιομάζωμα» στο βιωματικό πάρκο «Ζαχαίος» στην Παιανία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική βιωματική δραστηριότητα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, τα Προνηπιακά τμήματα και των 11 Παιδικών Σταθμών (1ος Αγ. Αναργύρων, Αγ. Φιλοθέης, Εργατικών Κατοικιών, 1ος και  2ος Κοκκινιάς, Πολυδρόσου, Κέντρου, Ν. Τέρμα, Αναβρύτων, Σωρού, Στουντίου) επισκέφθηκαν το βιωματικό πάρκο «Ζαχαίος» στην Παιανία για τη δράση «λιομάζωμα- λάδι…ο θησαυρός της ελιάς» με θεματικές ενότητες:

  • Μάζεμα ελιάς
  • Μυλόπετρες κινούμενες από τον γάιδαρο του κτήματος
  • Βγάζοντας λάδι από την παραδοσιακή πρέσα
  • Παραγωγή λαδοκούλουρων και δοκιμή από τα παιδιά
  • Δραματοποίηση
  • Παραγωγής σαπουνιού

Αυτή είναι η 5η συνεχής χρονιά που οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αμαρουσίου συμμετέχουν σε βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις εκτός του χώρου των Σταθμών, με σκοπό, αφενός την ολόπλευρη ανάπτυξη, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους και αφετέρου την ενίσχυση της ψυχοσωματικής ανάπτυξης και της δυνατότητας να εκφραστούν, να ευαισθητοποιηθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κος Πέτρος Κόνιαρης μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργο Πατούλη σημείωσε ότι: «Προτεραιότητα και διαρκής επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά των παιδικών Σταθμών και να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων.»

 

Share